2024-04-19 06:12

Sfatul specialiștilor: Care sunt cele mai bune ceaiuri de băut vara?

 |  13:00
Sfatul specialiștilor: Care sunt cele mai bune ceaiuri de băut vara?

Consumul de lichide este mai mare pe caniculă, se ştie. În afară de apă, răcoreşte-te cu ceaiuri din fructe şi plante, care, pe lângă hidratare, te vor energiza şi îţi vor da un tonus excelent.

Menta te înviorează

Infuzia de mentă este indicată în zilele în care temperaturile cresc brusc şi ai nevoie de hidratare. O poţi bea caldă sau rece, după cum preferi. Nu numai că te înviorează şi îţi stinge setea, dar stimulează metabolismul, îmbunătăţeşte digestia, tratează diareea şi previne balonarea. Cea mai sănătoasă şi mai gustoasă este infuzia preparată din frunze proaspete de mentă. Prepar-o dintr-o mână de frunze la 1 cană cu apă fiartă şi las-o la infuzat 5-8 minute. Dacă îţi place să o bei rece, poţi adăuga cuburi de gheaţă, lămâie sau suc de portocale.

Ceai verde cu rozmarin, revitalizant

Este un amestec răcoritor, uşor de preparat, în care efectul tonifiant al frunzelor de rozmarin se îmbină perfect cu proprietăţile antioxidante ale ceaiului verde. Poţi adăuga câte 1 linguriţă din fiecare plantă la 1 cană cu apă clocotită. Serveşte ceaiul rece sau la temperatura camerei, după preferinţă.

Ceai de hibiscus şi fructe de pădure, un plus de savoare

Infuzia de hibiscus este dulce, astringentă şi răcoritoare, numai bună pentru vară. Ceaiul reduce cantitativ transpiraţia abundentă specifică verii şi înlătură moleşeala. În plus, acest ceai ajută la purificarea sângelui, favorizează creşterea părului şi ameliorează simptomele premenstruale şi post-menopauză. Este o băutură răcoritoare, care poate fi consumată în loc de apă. Pune 1 lingură de plantă la 200 ml apă clocotită, lasă la infuzat 10 minute şi serveşte la temperatura camerei.

Ceai de iasomie şi lămâie, băutură efervescentă

Multe reţete de ceai cu gheaţă pot fi transformate într-o băutură acidulată, cu ajutorul apei carbogazoase. Ai nevoie de un pumn de iasomie la 250 ml de apă clocotită. Fierbe ceaiul şi adaugă, când se răceşte, zeamă şi felii de lămâie. Mai poţi adăuga şi puţină apă minerală păstrată la rece, pentru un plus de efervescenţă.

Ghimbirul combate oboseala

Substanţele conţinute de ghimbir stimulează circulaţia sângelui, înlătură oboseala şi au o acţiune revigorantă şi antioxidantă, contribuind la regenerarea pielii. Mai mult, condimentul este de ajutor şi dacă vrei să scapi de surplusul de kilograme, deoarece stimulează metabolismul. Poţi folosi ghimbirul sub formă de ceai revigorant. Taie rădăcina în fâşii, adaugă 250 ml de apă clocotită şi lasă la infuzat 10 minute. Serveşte-l după ce s-a răcit cu multă lămâie.

Ceai de trandafir, rol antioxidant

De la trandafir se folosesc petalele, care conţin ulei volatil şi derivaţi flavonici precum cianină, tanin, acid galic şi quercitină. Proprietăţile petalelor de trandafiri ajută organismul în grăbirea procesului de eliminare a toxinelor acumulate în organism. Prepară un ceai din 1-2 linguriţe de petale la 250 ml apă şi serveşte-l la temperatura camerei sau rece, îndulcit cu miere.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-06-07



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE