2020-12-05 10:20

Moment istoric: prima româncă CEO al companiei Avon

 |  00:22
Moment istoric: prima româncă CEO al companiei Avon

Angela Crețu devine prima româncă CEO Avon global (fiind prima româncă în această poziție din istoria companiei), cu excepţia pieţelor din America Latină. Numirea ei are loc după ce în ultimii trei ani a fost vicepreşedinte al grupului Avon şi CEO pentru Europa Centrală şi de Est, fiind responsabilă de 18 ţări din regiune, după cum informează Associated Press. Odată cu numirea ei, compania intră în grupul Brazilian Natura & Co - al patrulea cel mai mare grup de beauty din lume.

Angela Crețu îl înlocuiește la conducere pe Jan Zijderveld, care a ocupat funcția de director general al brandului cu sediul în Londra în ultimii doi ani. Crețu îl are ca șef ierarhic pe Roberto Marques, care a fost numit șef al consiliului de administrație al grupului brazilian. Angela Crețu a studiat la Facultatea de Cibernetică din cadrul Academiei de Studii Economice din București (ASE) în perioada 1992-1997.

Profesie și viață

Ea mai are un master la London Business School efectuat în perioada 2006-2007 pe teme de programe de dezvoltare accelerată. Deține o experiență de peste 20 de ani în compania Avon - prezentă de 22 de ani pe piața din România. Noul CEO român a condus anterior divizia Est-Europeană, Africană și pe cea din Orientul Mijlociu.

Are o viziune interesantă cu privire la ceea ce înseamnă experiența profesiei și vieții: “Se spune că un jucator experimentat de golf nu va mai fi campion, pentru ca el a lovit de prea multe ori respectiva minge, ca să nu-și dea seama ca poate  greși. Pe când un golfer tânăr are curajul lipsei de experiență și întotdeauna va încerca lovituri noi. Cred că asta a fost în ceea ce mă privește, curajul de a gândi alternativ. Și când spun alternativ înseamnă să uiți procedurile din care orice companie este construită la un moment dat, să ai curajul de a propune ceva ce nu intră în regulile de zi cu zi ale business-ului și să-ți asumi și responsabilitatea”, declara nu demult presei Angel Crețu. Care mai este de părere că oamenii te urmează atâta timp cât se simt protejați și că e important, apropo de cultura unei organizații, să ți se dea un mediu sigur pentru inovații.

Rețea extinsă

În urma tranzacției menționată mai sus, Natura&Co îți va menține poziția fruntașă în operațiunile de selling online și offline. Va deține, de asemenea, o rețea extinsă în retail cu peste 3.000 de magazine și o prezență digitală în ascensiune în ceea ce privește toate companiile incluse în grup. La nivel financiar și strategic, sunt previzionate venituri anuale de peste 10 miliarde de dolari, colaborarea cu peste 40.000 de asociați, crearea unui portofoliu considerabil de produse în categoriile cheie și prezența globală în peste 100 de țări.

Grupul Natura a anunțat în luna mai 2019 că a ajuns la un acord pentru preluarea a 76% din Avon printr-un transfer de acțiuni ce a evaluat compania la 2 miliarde de dolari. Achiziția a venit în contextul în care Avon dorește de multă vreme să-și modernizeze modelul de business door-to-door, în era internetului.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-01-11



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE