2020-11-24 14:22

La ce NU vor mai avea dreptul cei din Amsterdam

 |  00:05
La ce NU vor mai avea dreptul cei din Amsterdam

Închirierea locuinţelor personale către turişti a crescut notabil în ultimii ani la Amsterdam. Aproximativ 25.000 de proprietăţi fiind disponibile online în fiecare lună. Unul din 15 apartamente din oraş este în prezent oferit online pentru cazare pe termen scurt. Bine și?

Rezidenţii din centrul principalei metropole a Olandei, Amsterdam, nu vor mai avea dreptul de la 1 iulie să-şi închirieze locuinţele pentru turişti, după cum au anunţat autorităţile locale, potrivit DPA. Proprietarii din restul oraşului vor putea oferi cazare turiştilor pentru cel mult 30 de zile în decursul unui an.

Ce pățesc cei care nu vor respecta regulile

Autorităţile ameninţă că vor pune în aplicare noile reguli prin contravenţii severe. Cei care nu vor respecta interdicţia sau care îşi vor închiria proprietăţile fără autorizaţie riscă amenzi de până la 20.750 de euro.

Decizia survine după ani de dezbateri despre efectele turismului masiv asupra vieţii cotidiene din centrul Amsterdamului. Potrivit unui sondaj recent, 75% dintre rezidenţii din zonele centrale ale acestui oraş susţin interzicerea închirierilor de spaţii locative pentru vacanţe.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-06-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE