2024-04-25 19:22

De ce este periculos să pui folie de aluminiu pe aragaz?

 |  12:42
De ce este periculos să pui folie de aluminiu pe aragaz?

Mulți oameni pun folie de aluminiu pe aragaz, cu scopul de a evita murdăria. Obiceiul este însă unul periculos.

Este la îndemâna oricui să acopere aragazul cu folie de aluminiu. Experții avertizează însă că acest obicei poate duce la accidente nedorite. Mai exact, folia de aluminiu este combustibilă. Astfel, fie că ea se aplică peste un aragaz cu gaz sau peste un aragaz electric, va duce la arderi nedorite.

Folia se poate topi, iar aluminiul vaporizat nu este deloc sigur pentru inhalare. Ventilațiile clasice din bucătării nu fac față, iar sub folia de aluminiu se pot acumula cantități periculoase de gaz, care în cele din urmă pot exploda. Desigur, atunci când pui folie de aluminiu pe aragaz, nu mai trebuie să îți faci griji cu privire la curățarea aragazului, dar sănătatea ta ar putea avea de suferit.

Sfatul producătorilor de aragazuri, citat de Antena 1, în ceea ce privește a pune folie de aluminiu pe aragaz, este: „Pentru a evita posibilele daune cauzate de căldură a cuptorului, nu vă recomandăm să folosiți folie de aluminiu pentru a acoperi partea inferioară a cuptorului”.

Obiceiul de a pune folie de aluminiu pe aragaz a devenit viral pe TikTok, unde un bărbat pasionat de gastronomie pe nume Imran l-a împărtășit cu urmăritorii săi. Un utilizator a comentat: „Este foarte periculos. Întrebați un inginer de gaz de ce sau căutați pe Google explozie de gaz cauzată de folie. Uneori, gazul rămâne prins sub folie și se acumulează. Bum”.

Un alt utilizator, care susține că este inginer de gaze, a subliniat și el: „Ca inginer de gaze trebuie să vă spun că este riscant să puneți folie pe cuptor folia de aluminiu. Îngrădește ventilația și ar putea bloca injectoare”.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-11-25



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE