2021-07-24 08:04

Ar putea apărea așa CEVA când angajații se întorc la birou?

 |  00:26
Ar putea apărea așa CEVA când angajații se întorc la birou?

Centrele de Control și Prevenire al Bolilor din Statele Unite ale Americii întâmpină o nouă problemă odată cu reîntoarcerea angajaților la birou, după ce unul dintre acestea a fost închis din cauza unei bacterii care poate fi contractată de oameni.

Această bacterie ar putea reapărea odată ce angajații se întorc la birou, deoarece se dezvoltă în apa de pe țevile din clădire dacă nu sunt folosite pentru o perioadă îndelungată de timp, mai ales sezonul cald. Unul dintre centrele CDC a fost închis în Atlanta deoarece într-una dintre clădiri a fost descoperită Legionella, bacteria care cauzează Boala Legionarilor. Bacteria se găsește de obicei în sursele de apă dintr-o clădire.

Se poate forma în apa caldă și stagnantă

Instituția avertizează că Boala Legionarilor, o boală respiratorie, poate fi fatală unuia din 10 cazuri, potrivit New York Times. Experții au avertizat asupra riscului de izbucnire a focarelor de Boala Legionarilor, potrivit presei, odată ce angajații se reîntorc în clădirile de birouri care nu au mai fost în funcțiune luni de zile. Bacteria care provoacă boala, Legionella pneumophila, se poate forma în apa caldă și stagnantă care nu este dezinfectată corespunzător. Atunci când chiuvetele sunt pornite sau când apa de la toaletă este trasă, bacteriile pot ajunge în aer și apoi ar putea fi inhalate.

Oamenii de știință încep să afle despre cum se înmulțește această bacterie în perioadele lungi în care sistemele de apă nu sunt folosite. De asemenea, încearcă să stabilească care sunt cele mai eficiente metode de a opri reporducerea bacteriei în aceste perioade. „Legionella este ceva despre care în că învățăm zilnic, deși știm despre existența ei din anii ’70”, a declarat Caitlin Proctor, care urmează studii postdoctorale la Universitatea Purdue din Indiana.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-08-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE