2024-04-19 08:14

România a pierdut ȘANSELE pentru a ajunge în semifinalele Campionatului European de handbal feminin

 |  21:06
România a pierdut ȘANSELE pentru a ajunge în semifinalele Campionatului European de handbal feminin

România a pierdut partida cu Croația, scor 20-25, în primul meci al grupei II principale de la Campionatul European de handbal feminin și nu mai are șanse reale de a ajunge în semifinale.

România a jucat excelent doar în primele 17 minute, la debutul în grupa principală II de la European. Cristina Neagu a marcat 3 goluri în primele 9 minute și părea să fi revenit la forma care a consacrat-o. Denisa Dedu a avut și ea un procentaj ridicat. Până la jumătatea primei reprize, totul a funcționat impecabil, transmite Gsp.ro.

Din minutul 17, coerența atacurilor „tricolore” s-a rupt dintr-o dată! Pasele au venit prost, s-au pierdut 3 mingi pe construcție, iar croatele, deși nu au cele mai rapide contraatacuri, au profitat. Au fost nu mai puțin de 6 goluri consecutive marcate de adversare, în timp ce noi n-am mai reușit vreunul! Astfel, după ce au avut 4 goluri avans la jumătatea primei reprize, româncele s-au văzut conduse la pauză cu 10-14!

Startul reprizei secunde a debutat la fel de neinspirat pentru România. O tresărire de orgoliu a avut loc cu un sfert de oră înainte de final. Eliza Buceschi și-a asumat răspundere atacurilor, a transformat două lovituri de la 7 metri, a fructificat și un contraatac, primul al „tricolorelor” și a redus diferența la doar două goluri.

Jucătoarele croate au dat încă o dată dovadă de un psihic puternic. Au dominat finalul, la fel ca în meciurile din prima fază a grupelor, câștigate surprinzător contra Olandei, Ungariei și Serbiei, și au reușit să își adjudece punctele la 5 goluri diferență. 

România rămâne fără vreun punct în grupa principală, în timp ce Croația are șanse tot mai mari la semifinale și la cea mai bună performanță din istoria reprezentativei. „Tricolorele” nu mai au șanse reale la medalii, decât printr-un scenariu SF, în care Norvegia ar pierde toate meciurile, iar România ar câștiga la niște diferențe imense. Nici asta nu ar fi suficient. Jocul rezultatelor din celelalte partide ar trebui să se alinieze perfect. 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-12-10



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE