2024-04-19 11:10

Optimism debordant la CSM București înaintea dublei cu ȚSKA Moscova din Liga Campionilor

 |  14:33
Optimism debordant la CSM București înaintea dublei cu ȚSKA Moscova din Liga Campionilor

CSM București forțează calificarea în Final Four-ul Ligii Campionilor, iar pentru un loc în careul de ași de la Budapesta se va duela cu ȚSKA Moscova. Primul meci al ”dublei” de foc pentru ”tigroaice” are loc sâmbătă, de la ora 17.00, în Sala Polivalentă din Capitală, fără spectatori. Returul este programat în Rusia, la finalul săptămânii viitoare.

A

Optimism debordant la CSM București înaintea dublei cu ȚSKA Moscova din Liga Campionilor
zoom
ntrenorul CSM-ului, Adi Vasile, a subliniat importanța celor două meciuri și a mărturisit că Final Four-ul a fost și este ținta sa și a handbalistelor pe care le pregătește. ”Este cea mai importantă săptămână din ultimele două sezoane. Avem ocazia să jucăm acest sfert de finală și să ajungem în Final Four, este testul nostru. Mă văd în Final 4, m-am vizualizat acolo de la începutul sezonului, am muncit din prima zi pentru asta. A fost ținta noastră și suntem bucuroși că acum avem șansa să jucăm pentru calificarea în Final Four” – Adi Vasile, antrenor CSM București.

Și pentru jucătoare miza este la fel de mare. ”Acesta este visul meu de când am venit la CSM. Știm ce s-a întâmplat sezonul trecut și în anii din urmă... Sigur nu este doar obiectivul meu, doar că pentru mine ar fi ceva special având în vedere că aș fi în F4 pentru prima dată. Însă mai avem până acolo, întâi trebuie să demonstrăm că merităm să ajungem în F4. Toate cele patru echipe care ajung în acel punct au șanse să câștige competiția. Este vorba și de noroc, și ziua pe care o prinzi acolo...oricine poate câștiga, dar întâi să trecem noi cu bine peste aceste două meciuri cu ȚSKA și vedem apoi ce se va întâmpla. Am fost la echipa națională și nu am avut meciuri cu miză, doar amicale, și cât am stat acolo m-am gândit mult la aceste meciuri și la cât de importantă este această perioadă de final a sezonului. Chiar m-am gândit mult la aceste două meciuri” – Elizabeth Omoregie, handbalistă CSM București.

Rusoaicele, în sferturi la prima prezență în Liga Campionilor

ȚSKA a avut un sezon foarte bun la debutul în cea mai tare competiție intercluburi de pe continent. Rusoaicele au terminat grupa principală pe locul doi, după Gyor, campioana Europei, dar a fost mult timp în fruntea ierarhiei.

”Nu este o surpriză că ȚSKA a ajuns aici, au jucătoare cu multă experiență, inclusiv la echipa națională, sunt campioane olimpice. Jucătoarele de la linia de 9 metri sunt bune individual, cu aruncări din săritură, de la șold, din alergare” - Adi Vasile.

Optimism debordant la CSM București înaintea dublei cu ȚSKA Moscova din Liga Campionilor
zoom
”Echipa este în mare măsură formată din jucătoare din Rusia, multe dintre ele joacă în echipa națională, au calități individuale foarte bune, formează un grup puternic. Sunt pentru prima dată în Liga Campionilor și este normal să aibă ambiții mari. Normal, obiectivul oricărei formații este este să ajungă în Final Four. Ele își merită locul în sferturile de finală și cu siguranță vom avea un meci dificil” – Elizabeth Omoregie.

”Nu se va decide calificarea după primul meci”

Echilibrul este cuvântul de bază între cele două echipe, iar tehnicianul echipei din Capitală spune că nici măcar terenul propriu nu mai poate reprezenta un avantaj în actuala ediție a Ligii Campionilor, una total atipică din cauza pandemiei de Coronavirus.

”În perioada asta, acel avantaj pe care îl putea avea jucând al doilea meci pe teren propriu, s-au mai egalizat. Este foarte important să începem acasă cu un meci foarte bun și o victorie, pentru ca apoi să mergem în Rusia și să câștigăm acolo. Nu se poate decide nimic după primul meci. Este o fază a competiției în care inclusiv nivelul de stres crește foarte mult, cred că fiecare minut va conta și această calificare se va juca în fiecare minut” - Adi Vasile.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-03-31



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE