2024-04-25 10:03

Burcea avertizează: “Trebuie să începem reconstrucția, altfel nu va exista viitor şi adio turnee finale“

 |  14:21
Burcea avertizează: “Trebuie să începem reconstrucția, altfel nu va exista viitor şi adio turnee finale“

Antrenorul naţionalei feminine de handbal a României, Bogdan Burcea, a declarat, vineri, că este obligatorie reconstrucţia reprezentativei tricolore şi că trebuie să existe mare încredere în jucătoarele “care vin din urmă”, el menţionând că altfel nu vom mai avea viitor în acest sport și vom rata următoarele turnee finale.

“Trebuie să începem o reconstrucţie, să girăm aceste tinere jucătoare, altfel nu va exista viitor şi nu vor fi prezenţe la următoare turnee finale. Însă cred că România are această putere, chiar dacă avem resurse limitate din punct de vedere uman. Cred că sunt nişte jucătoare care vin din urmă, însă trebuie să avem răbdare cu ele, să avem încredere în ele, să facem tot posibilul să evolueze la cluburi, după care în mod sigur rezultatele vor apărea şi la echipa naţională”, a spus Burcea.

“Este o perioadă de tranziţie pentru echipa naţională, mult mai devreme se impuneam anumite reguli în România pentru a putea susţine jucătoarele. Trebuie fie să te duci la rezultat până în ultima clipă şi să mizezi pe aceiaşi oameni, fie să îndrumi jucătoarele unde să meargă şi apoi să le promovezi la echipa naţională. Sunt sportive ca Neagu, Buceschi, cu foarte multe finale, şi-au făcut datoria, încearcă în continuare să ajute echipa naţională clar, însă trebuie să creştem, să construim şi viitoarea echipă naţională”, a mai spus antrenorul naționalei.

Naţionala de handbal feminin a României a fost învinsă, joi, de reprezentativa Croaţiei, scor 25-20 (14-10), în primul meci din grupa principală II, la Campionatul European din Danemarca. În urma rezultatului, tricolorele rămân cu 0 puncte.

În grupa preliminară D, tricolorele au înregistrat rezultatele: 19-22 cu Germania, 28-24 cu Polonia şi 20-28 cu Norvegia.

Următoarele două partide din grupa II pentru România vor avea loc în 14 şi 15 decembrie, cu Ungaria, respectiv Olanda.

 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-12-11



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE