2024-04-16 13:35

BOMBĂ. Kim Rasmussen revine în România. Cu ce echipă a semnat?

 |  18:55
BOMBĂ. Kim Rasmussen revine în România. Cu ce echipă a semnat?

Antrenorul Kim Rasmussen, câştigător al Ligii Campionilor cu CSM Bucureşti în 2016, va pregăti din vară Liga Națională feminine de handbal. Interesant este că danezul nu vine la o echipă de top, ci la CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud, formație care ocupă un modest loc 8 din 15 echipe la finalul turului, cu 21 de puncte (7 victorii şi 7 eşecuri).

Rasmussen a reuşit luna trecută să califice naţionala Muntenegrului la Jocurile Olimpice în dauna României. De-a lungul carierei sale, acesta a mai fost selecţionerul echipelor Poloniei şi Ungariei, cu naţioanla poloneză jucând două semifinale ale Campionatului Mondial (2013 şi 2015). A mai pregătit echipele Lyngby HK, Stavsten IF, Roskilde Handbold, CSM Bucureşti şi MKS Lublin.

Kim Rassmusen (48 ani) a fost nominalizat de Federaţia Internaţională de Handbal la titlul de antrenorul anului de trei ori (2013, 2014 şi 2016). ''Aştept cu nerăbdare să mă alătur clubului. Este un proiect foarte interesant. Liga României va fi una foarte dificilă anul viitor, cu multe echipe care se vor lupta pentru primele locuri. Îmi plac aceste provocări, deci va fi foarte interesant. Atunci când echipa mea joacă la capacitate maximă, am o satisfacţie uriaşă, mai ales când avem o defensivă puternică, portari buni, contraatacuri bune, aceste lucruri îmi dau satisfacţie că tot ce pregătim funcţionează, iar asta pătrunde adânc în suflet şi bucură. ''Handbalul oferă atât de multe emoţii, atât de mult tempo, atâtea suişuri şi coborâşuri, intensitatea, duelul fizic din sport. Iubesc aceste lucruri, iubesc faptul că îţi poţi arăta emoţiile, că asta e permis în handbal. Iubesc totul despre handbal. Abia aştept să văd suporterii din Bistriţa în sală, sper că totul va fi deschis. Va fi un sezon bun şi interesant, cu atât de multe echipe puternice în România, abia aştept să încep'', a declarat Rasmussen.

KimRasmussen va fi al doilea antrenor danez din Liga Naţională în sezonul viitor, după ce Dunărea Brăila a anunţat că va fi pregătită de Morten Soubak, campion mondial în 2013 cu naţionala Braziliei.

Gloria s-a despărţit la finalul lunii trecute de antrenorul Horaţiu Paşca, din cauza rezultatelor modeste, în locul său fiind numit interimar Radu Alexandru Moldovan.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-04-20



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE