2020-10-20 00:10

Nadia Comăneci ştie cum poate ieşi din IMPAS gimnastica românească

 |  14:37
Nadia Comăneci ştie cum poate ieşi din IMPAS gimnastica românească

Fosta campioană olimpică Nadia Comăneci trage un puternic semnal de alarmă şi spune că este imperios necesar să se schimbe ceva în gimnastica românească după un nou eşec greu de digerat, ratarea cu repetiţie Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Fosta zeiţă de la Montreal a şi oferit soluţiile pe care le vede ea pentru ieşirea din impas a gimnasticii româneşti.

"Nu cred că e o mare surpriză că România nu s-a calificat. Nu e prima dată când nu se califică. Surpriza e faptul că au ratat foarte mult. Şi nu ştiu exact de ce se întâmplă acest lucru. E greu să spun pentru că nu sunt acolo, în sală. Dacă aş fi o săptămână, două sau trei mi-aş da seama unde trebuie schimbat. Dar ceva trebuie schimbat. Este un semnal de alarmă pentru România", a spus fosta gimnastă care a participat, sâmbătă, la evenimentul organizat de fundaţia sa în Parcul Sebastian din Capitală intitulat "Nadia Sports Experience - Paşaport pentru Sport".

Întrebată dacă România va reuşi totuşi să aibă câteva gimnaste calificate la individual, ea a răspuns: "Dacă avem puţin noroc, poate reuşim să calificăm sportive la individual. Altfel nu ştiu..."

Nadia Comăneci a explicat că gimnastica românească are nevoie de "un buget frumos" şi de "răbdare" pentru a reveni din nou în top. "Este un drum lung pentru ca gimnastica românească să ajungă unde a fost odată. Este greu de explicat în câteva cuvinte. Am rămas puţin în urmă, anumite lucruri sunt puţin expirate şi trebuie să facem un plan de lungă durată cu un buget frumos care trebuie oferit antrenorilor şi bazelor sportive care nu sunt foarte adaptate la ce este nevoie. Când mergi în alte ţări poţi să observi acest lucru. Apoi este nevoie şi de răbdare. Deci un buget mai mare, o statistică diferită, o promovare diferită, o înţelegere diferită. Pentru că în ziua de azi comunicarea cu noua generaţie este diferită faţă de cea de acum 20-30 de ani", a precizat Comăneci.

Echipa feminină a României ocupă locul 10 în calificări la Campionatele Mondiale de gimnastică artistică de la Stuttgart (Germania), după primele şase subdiviziuni. Pentru echipa feminină a României este a doua ediţie consecutivă a Jocurilor Olimpice la care nu va participa după ce nu a reuşit calificarea nici la JO de la Rio de Janeiro din 2016.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2019-10-05Parerea ta...

CONSTANTIN
06 Oct 2019

Ce de solutii,ce de sfaturi!!!Atunci cand s a muncit ,dupa reguli draconice,cu un tel evident,rezultatele au fost pe masura!!Nu poti avea succes in gimnastica fara munca si sacrificii, acceptate!!Capitolul financiar ,un alt aspect care trebuie urmarit!Profesionalismul antrenorilor si salarizarea lor nu trebui omis!!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE