2024-04-20 16:25

Irina Deleanu, președintele – record!

 |  10:31
Irina Deleanu, președintele – record!

A scris istorie pe covorul de concurs, iar acum o face din postura de președinte. Irina Deleanu a fost realeasă pentru a șasea oară în funcția de președinte al Federației Române de Gimnastică Ritmică, stabilind un nou record de longevitate.

În funcție din 2002, fosta campioană a acestui sport a intrat în cel de-al 21-lea an la cârma gimnasticii ritmice, fiind unul dintre cei mai vechi președinți de federații sportive din România, deși nu are decât 48 de ani!

”Am devenit președinte în 2002, deci se fac 21 de ani anul acesta și le-aș mulțumi colegelor mele că m-au investit cu încrederea lor pentru un nou mandat. Înseamnă că lucrurile decurg bine și că facem treabă bună la federație” – Irina Deleanu, președinte Federația Română de Gimnastică Ritmică.

Aflată de peste două decenii la conducerea Federației, Irina Deleanu spune că, odată cu trecerea timpului, s-a obișnuit cu responsabilitățile și a ajuns să rezolve mai ușor problemele inerente din viața unui for sportiv. ”A devenit mai ușor. La început eram foarte atentă și încercam să învăț de la cei mai mari, de la președinții cu ștate vechi, colegii mei din alte federații. Cu timpul a devenit din ce în ce mai ușor. Acum le fac așa, din poigniet” – Irina Deleanu.

Singurul președinte de la reînființarea Federației Române de Gimnastică Ritmică, care s-a desprins de Federația Română de Gimnastică în 2003, Irina Deleanu și-a reamintit cum a ajuns să candideze la conducerea ritmicii în 2002, pe când avea doar 27 de ani. ”A fost cumva la o nevoie. Federația Română de Gimnastică Ritmică era în cadrul Federației Române de Gimnastică și ajunsesem să avem rezultate foarte, foarte slabe. Ca fostă gimnastă m-am simțit responsabilă să fac ceva pentru ritmica românească. Și nu puteam să o fac decât din poziția de președinte. Atunci am desprins federația și am devenit președintele ei. Ne-am constituit într-o federație separată, cu programe separate, cu idei separate și cu o strategie separată” – Irina Deleanu.

Prima mare provocare

În ceea ce privește planurile pentru noul mandat, acestea sunt foarte mari. ”Principala provocare ar fi să iasă foarte bine Campionatul Mondial de junioare pe care-l vom organiza la Cluj-Napoca în acest an. Și să ne cânte din nou imnul. E o dorință de-a noastră și sperăm să și reușim. Și, de asemenea, mi-aș dori să aduc un Campionat Mondial de senioare în România” – Irina Deleanu.

De asemenea, prezența la Jocurile Olimpice din 2024, de la Paris, a unei sportive din România este un al doilea obiectiv. ”Avem posibilitatea să calificăm o gimnastă la Jocurile Olimpice de anul viitor. Avem două gimnaste la start, Annaliese Drăgan și Andreea Verdeș sunt sportive cu ștate vechi și care au potențial de calificare pentru Paris. Sperăm ca după Campionatul Mondial de la Valencia să ne reîntâlnim cu zâmbetul pe buze și cu o reușită în calificarea olimpică au potențial de calificare pentru Paris” – Irina Deleanu

Irina Deleanu, președintele – record!
zoom
Echipa de conducere, aleasă în unanimitate

Irina Deleanu a fost aleasă pentru a șasea oară consecutiv în funcția de președinte al Federației Române de Gimnastică Ritmică în cadrul Adunării Generale de Alegeri care a avut loc miercuri, 22 februarie 2023, la sediul Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR). La această ședință au luat parte, în calitate de invitați speciali, Ministrul Sportului, Eduard Novak, și președintele COSR, Mihai Covaliu.

Pentru că pentru fiecare funcție a fost câte un candidat unic, cei 24 de participanți din 30 de structuri afiliate prezente, au decis să voteze prin vot deschis, nu secret. Toată lumea a fost aleasă cu unanimitate, iar noua structură de conducere aleasă a Federației Române de Gimnastică Ritmică este următoarea:

Președinte: Irina Deleanu

Vicepreședinte: Alexandra Piscupescu

Membrii ai Comitetului Executiv: Doina Stăiculescu, Marinela Jipa și Elena Vlad

Antrenor federal: Ana Luiza Filiorianu

Cenzor: Ioana Drăgușinoiu

Președintele Comisiei de Apel: Cristina Timar

Funcția de secretar general, care nu este una aleasă, ci desemnată, este ocupată de Mircea Apolzan.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-02-23



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE