2020-10-23 14:52

Ce a determinat-o pe Cătălina PONOR să îşi anunţe RETRAGEREA. MESAJUL gimnastei

 |  10:43
Ce a determinat-o pe Cătălina PONOR să îşi anunţe RETRAGEREA. MESAJUL gimnastei

Cătălina Ponor a transmis miercuri noapte un mesaj pe Facebook, după participarea la CM de la Montreal, la care a ratat finalele la bârnă şi sol, în care a expus motivele pentru a luat decizia de a-şi încheia cariera.

”Nu a fost o zi aşa cum mi-am dorit, dar sunt mulţumită de tot ce am realizat până acum: 23 de medalii europene, mondiale şi olimpice, 26 de ani dedicaţi gimnasticii ca şi sportivă cu două momente de neuitat - Olimpiada de la Atena, unde am realizat mai mult decât am visat, şi Campionatele Europene de la Cluj, unde am trăit nişte momente unice atât frumoase în faţa propriului public, cât şi mai puţin plăcute cu doar o zi înaintea finalei de la bârnă. Sunt mandră de tot ce am realizat şi tot ce am sacrificat pentru acest sport pe care l-am iubit şi îl iubesc în continuare, cu bune, cu rele, cu suişuri şi coborâşuri”, a scris Ponor în mesajul postat pe reţeaua de socializare.

Ajunsă la 30 de ani, ea explică şi care sunt principalele motive care au dus la luarea unei astfel de decizii capitale: ”Din cauza sănătăţii, care se cam joacă cu mine, şi din cauza vârstei la care am ajuns, am decis să spun stop. Îmi voi termina anul cu concursurile mici care au mai rămas şi demonstraţiile deja planificate, după care din decembrie voi urma alt curs al vieţii, tot pe lângă sport, dar altfel, în ideea de a ajuta în continuare gimnastica. Va mulţumesc din tot sufletul tuturor celor care aţi aplaudat, v-aţi bucurat, aţi suferit, aţi plâns sau ţopăit împreună cu mine”.

Celebra gimnastă le-a mulţumit părinţilor ei, dar şi antrenorilor Lucian Sandu, Mariana Bitang şi Octavian Bellu, precum şi altor membri din staful României, care au pregătit-o sau îngrijit-o de-a lungul timpului. Ea nu i-a uitat nici pe fani. ”Nu în ultimul rând, mulţumiri fanilor, cei fără de care sălile ar fi goale, iar încurajările lor nu ar mai aduce energie pozitivă nouă, concurenţilor. Vă mulţumesc încă o dată pentru tot şi vă iubesc din suflet”.

Cătălina Ponor îşi încheie cariera fără o medalie de aur mondială, aşa cum spunea că îşi doreşte înaintea plecării la CM de la Montreal, unde a şi făcut anunţul privind retragerea sa din activitate la finalul competiţiei. Ea are în palmares 23 medalii la marile competiţii internaţionale, între care trei de aur la Jocurile Olimpice şi opt la Campionatele Europene, plus sute de alte distincţii la etape de Cupă Mondială sau turnee inter-ţări.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2017-10-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE