2024-04-25 04:23

Toate culisele negocierilor eșuate între Messi și Barcelona

 |  14:29
Toate culisele negocierilor eșuate între Messi și Barcelona

Președintele Juan Laporta a anunțat vineri că era imposibil ca Leo Messi să semneze noul contract fără ca Barcelona să încalce fair-play-ul financiar, astfel că s-a ajuns la o despărțire șocantă între cele două părți.

Laporta a povestit într-o conferință de presă cum au decurs negocierile cu Messi și tatăl său: "Acum două zile am ajuns la această concluzie în privința lui Leo și am realizat că nu mai rămâne nimic de făcut, decât să iau legătura cu tatăl său, Jorge Messi. Ei nu au cerut nimic special în cadrul negocierilor, cu toții am ajuns la un acord, însă nu a fost posibil să semnăm actele. Nu pot să vă spun ce discuții am purtat cu ei, sunt conversații private. Cert este că n-au cerut nimic exagerat, chiar au facilitat negocierile. Fără Messi, plafonul salarial acoperă 95% din încasări, iar noi ne-am propus să coborâm până la 65%. Începe o nouă eră la FC Barcelona. În final a trebuit să luăm taurul de coarne și să hotărâm ce vom face. Am trecut prin mai multe etape în negocierile cu Messi. El a fost mereu prezent la negocieri și a încercat să ușureze lucrurile. Prima ofertă a fost să-i plătim salariul pe doi ani în decursul a cinci ani. La Liga ne-a presat, deoarece trebuie să respectăm anumite norme. Apoi ne-am înțeles asupra unui contract pe 2 ani, voiam să începem era post-Messi după doi ani, nu acum. Cu toții voiam să ne mai bucurăm de magia lui Messi. După ce comisiile din La Liga au analizat ofertele noastre, s-a constatat că nu ne încadram în fair-play-ul financiar”.

"Leo a vrut să rămână, toți ne-am dorit asta, dar apoi ne-am lovit de situația reală. Barcelona este casa lui Messi, iar noi îi dorim tot binele din lume, atât lui cât și familiei sale. I-am propus lui Messi să facem amândoi o conferință de presă, dar apoi mi-am dat seama că este prea supărat. Ambele părți au făcut tot ce au putut pentru a semna acest contract, dar fără succes. Nu avem ce să-i reproșăm lui Messi, a făcut mai mult decât trebuia să facă în aceste discuții. Leo a vrut tot timpul să rămână aici, știe că Barcelona este casa lui", a încheiat Laporta.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-08-06



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE