2024-04-24 21:40

Supărat pe Rusia, Boris Johnson propune ca Ucraina să organizeze Campionatul European de Fotbal

 |  18:58
Supărat pe Rusia, Boris Johnson propune ca Ucraina să organizeze Campionatul European de Fotbal

Boris Johnson s-a declarat surprins de inițiativa Rusiei, de a găzdui Campionatul European de Fotbal (EURO), ediția din 2028 sau 2032. În replică, premierul britanic a sugerat că mai bine Ucraina ar organiza competiția sportivă, chiar ediția de peste șase ani.

„Cred că ideea organizării oricărui turneu de fotbal sau a oricărui eveniment cultural de către Rusia în această perioadă depășește satira. Nu-mi vine să cred că există cineva care să ia în serios o asemenea propunere”, a reacționat Johnson pentru site-ul sportiv The Athletic.

„Cel mai bun lucru acum ar fi ca forțele armate ale Rusiei să se retragă imediat și Ucraina să primească acest turneu”, a mai transmis politicianul.

Pe fondul invaziei Rusiei în Ucraina, sportul din țara lui Vladimir Putin a fost pus la pământ de forurile internaționale.

„Comitetul Executiv UEFA și Consiliul FIFA au decis pe 28 februarie să suspende toate reprezentantele Rusiei, și echipele naționale, și cele de club, împiedicându-le să participe la competițiile UEFA și FIFA până la o notificare ulterioară”, a precizat forul de la Nyon.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-03-24



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE