2022-08-13 20:52

Rădoi s-a sucit și nu mai vrea să plece de la națională

 |  14:03
Rădoi s-a sucit și nu mai vrea să plece de la națională

Rădoi pare s-a sucit și nu mai vrea să plece de la națională Selecţionerul Mirel Rădoi a declarat, miercuri, că o decizie privind viitorul său la echipa naţională se va lua după ultimele două partide din preliminariile Cupei Mondiale din Qatar. Dacă acum o lună, Rădoi era ferm că va pleca de la cârma primei reprezentative, iată că în momentul de față nu mai e atât de convins că vrea să-i părăsească pe tricolori.

“Aşa cum v-am rugat, am ales ca întrebările vizavi de acest lucru să fie puse după aceste două meciuri, pentru că o decizie se va lua după aceste două meciuri. Le mulţumesc jurnaliştilor  pentru întrebările pe care le-au adresat, pentru că au înţeles că nu vreau să discutăm despre această situaţie, pentru că a rămas după întâlnirea pe care am avut-o cu preşedintele şi cu directorul tehnic să luăm o decizie după aceste două meciuri.

Dacă nu mă gândeam, nu făceam acel anunţ cu plecarea. Am început să cunosc grupul destul de bine, atmosfera, felul lor de a se motiva şi ce ne face pe noi să credem că după aceaste două meciuri vom termina pe locul 2 este că atmosfera la nivel de grup, indiferent de jucătorii care s-au tot schimbat pe aici a rămas aceeaşi la ultimele partide. Asta înseamnă că deja încep să fie un grup foarte puternic, indiferent dacă lipsesc 3-4-5 jucători sau sunt alţi 3-4 jucători noi, atmosfera la echipă rămâne aceeaşi. Eu cred că în sânul lotului deja îşi dau seama cât de aproape sunt de o performanţă care nu s-a mai întâmplat de foarte mulţi ani. Nu cred că o să fie probleme din punct de vedere psihologic pentru jucători”, a declarat Rădoi.

Despre meciul cu Islanda…

“În momentul de faţă, noi am avea mult mai multe lucruri de pierdut decât Islanda şi cred că ăsta ar trebui să fie un lucru important pentru noi, care să conteze pentru a termina această campanie pe locul 2. Cred că, din punctul ăsta de vedere, avem un avantaj, Islanda, chiar dacă la nivel teoretic ar mai avea şanse pentru locul 2, în momentul de faţă poate fi o echipă periculoasă pentru că nu mai are nimic de pierdut, încearcă integrarea unor jucători de la under 21 şi atunci e o echipă care vine să joace fără a avea ceva de pierdut şi poate fi periculoasă. Dar asta nu înseamnă că noi nu suntem pregătiţi pentru partida de mâine seară. Echipa arată mult mai multă determinare (n.r. - faţă de meciul cu Islanda din barajul pentru Euro-2020), am câştigat spirit de echipă, spirit de sacrificiu şi astea lucruri care contează, care s-au văzut în ultimele partide şi, de acum încolo, indiferent de adversar, trebuie să le păstrăm. Echipa naţională arată mult mai bine acum decât la barajul cu Islanda. Poate fi ca un meci de box, sperăm că nu vom fi cei cădea primii şi vom rămâne în picioare până la sfârşit”, a mai spus selecționerul.

În ultimele două etape ale Grupei J a preliminariilor Cupei Mondiale din 2022, România va evolua, acasă, cu Islanda, la 11 noiembrie, şi cu Liechtenstein, în deplasare, la 14 noiembrie. 

Aflaţi pe locul 2 în clasamentul grupei, "tricolorii" sunt siguri de calificarea la barajul de accedere la CM dacă vor câştiga ambele partide.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-11-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE