2024-04-19 12:59

Paradoxul numit LIGA 1. Primește și mai mulți bani pentru drepturile TV

 |  17:56
Paradoxul numit LIGA 1. Primește și mai mulți bani pentru drepturile TV

Liga 1 se zbate de ceva ani într-o veritabilă mocirlă, însă, paradoxal, în noul contract cu eAD va primi mai mulţi bani pentru drepturile TV. Conform actualei înțelegeri, care se va încheia în 2024, LPF încasează annual 28 de milioane de euro plus TVA, bani care sunt împărţiţi celor 16 cluburi din Liga I în funcţie de locul ocupat în clasament la finalul fiecărui sezon.

Orlando Nicoară, directorul general al companiei eAD, deţinătoarea drepturilor TV, a declarat, vineri, că a început discuţiile pentru noul contract cu LPF şi că acesta implică o majorare a sumei de 28 de milioane de euro anual, precum şi plata unor bonusuri către cluburi în funcţie de audienţele pe care acestea le generează atât pe stadioane, cât şi la TV.

"Am demarat discuţiile pentru un nou contract cu LPF şi da, cu o sumă mărită. Valoarea cred că se va afla în perioada următoare. E o propunere mai amplă, noi avem o penalizare destul de semnificativă pe care nu am încasat-o pentru sezonul desfăşurat în pandemie. Adică au fost meciuri care nu s-au disputat, însă noi am plătit toată suma. Propunerea mai amplă făcută LPF şi implicit celor 16 cluburi face referire la renunţarea la penalizarea respectivă, creştem suma şi avem şi o sumă suplimentară ca bonus pentru criterii de audienţă pe stadioane şi audienţă pe TV", a spus Nicoară, citat de Agerpres.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-07-01

In legatura cu acest articol...

PROGRAMUL Ligii 1. În premieră fără Dinamo, dar cu VAR!




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE