2021-09-24 06:03

Obiectivul lui Piţurcă la Craiova: TITLUL. Bonus: calificarea în grupele Ligii Campionilor!

 |  17:33
Obiectivul lui Piţurcă la Craiova: TITLUL. Bonus: calificarea în grupele Ligii Campionilor!

Noul antrenor al CS Universitatea Craiova, Victor Piţurcă, a declarat, marţi, că şi-a fixat un obiectiv măreţ în Bănie, şi anume câştigarea campionatului şi calificarea în grupele Ligii Campionilor.

"Revin la Craiova cu acelaşi gând, îmi doresc foarte mult să câştig campionatul cu Universitatea şi oamenii aşteaptă acest lucru de la mine şi sper să reuşesc. Nu este un gând imposibil de realizat, părerea mea este că Universitatea Craiova este în momentul acest un club foarte bine aranjat în fotbalul românesc, poate cel mai solid club. Nu numai din punct de vedere al infrastructurii, ci şi din punct de vedere financiar. Gândul meu este de a câştiga campionatul şi de a accede în grupele Ligii Campionilor. Poate în primul an nu este posibil, cu toate că eu cred în acest lucru, dar cred că în grupele Europa League putem să venim. Am avut oferte din afara ţării, dar erau cluburi cu valoare medie şi nu mi-am permis să merg, dar şi din România am avut. Am acceptat Craiova pentru că aici am crescut, aici am avut primii paşi în fotbal. Am văzut aproape toate meciurile din prima igă, le-am vizionat şi pe cele din liga a doua, sunt la curent cu totul. Campionatul nostru este unul de valoare sub medie, fiindcă sunt mulţi jucători veniţi de la echipe foarte mici, asta e problema fotbalului nostru, sărăcia care există în fotbalul românesc, fiindcă dacă nu ai bani, nu poţi să aduci jucători. Văd că uşor, uşor acum a urcat puţin parcă, au venit şi jucători de valoare mai bună, se vede, pentru că au fost partide bune, spectaculoase, se marchează goluri. Dinamo este un club mare, văd că începe uşor, uşor să urce, FCSB a câştigat un meci important acum, cu Viitorul, ceea ce le dă aripi, dar în opinia mea CFR-ul rămâne cea mai bună echipă în momentul acesta din fotbalul românesc şi sper ca Unievrsitatea Craiova să vină uşor, uşor şi ea să devină cea mai bună echipă din fotblul românesc. Discuţiile cu Universitatea Craiova le-am avut acum două săptămâni, e fals că aş fi discutat de mult timp, că aveam discuţii cu Papură despre echipă. Cu Papură am discuţii de zece ani, aproape în fiecare săptămână, dar nu puteam eu să-i dau sugestii şi nu am dat nimănui. Am discutat acum două săptămâni cu Mihai Rotaru şi am rezolvat în câteva zile, fără pretenţii mari. Vreau să spun că am revenit nu cum am făcut odată, pentru că acum mă interesează foarte mult performanţa şi nu mă mai interesează foarte mult partea financiară. De asemenea, vreau să spun că nu sunt Ferguson, sunt Victor Piţurcă, eu mă voi ocupa doar de partea fotbalistică, atât. Sigur, de tot ce înseamnă partea fotbalistică, de veniri, plecări şi aşa mai departe", a declarat Piţurcă în conferinţa de prezentare a sa la Universitatea Craiova.

Iritat de regula U-21

Victor Pițurcă consideră ilegală regula U-21 și susține că Federația n-ar trebui să impună cluburilor ce jucători să bage în teren. ”Regula U-21 nu e una legală în primul rând, cred. Nu îți permiți tu ca Federație să impui echipelor să introducă în teren ce jucători vrei tu. Poate la un moment dat vor cere să introducem o femeie în teren. E normal să le dăm atenție tinerilor noștri, dar nu poți să impui să îi introduci în teren. Bun, ai impus un jucător. Eu cred că era arhisuficient. N-ați văzut că unii antrenori îi schimbă în minutul 15. Așa cum a spus Mircea Lucescu, performanța scade și spectacolul are de suferit. Nu mi se pare o decizie normală”, a mai declarat fostul selecţioner.

Staff-ul lui Piţurcă va fi format din secunzii Corneliu Papură, Adrian Neaga şi Martin Tudor, ultimul fiind antrenor cu portarii.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2019-09-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE