2021-09-24 05:46

Nicușor Bancu riscă o SUSPENDARE dură după ce i-a adresat INSULTE RASISTE lui Bradley de Nooijer

 |  13:30
Nicușor Bancu riscă o SUSPENDARE dură după ce i-a adresat INSULTE RASISTE lui Bradley de Nooijer

Consiliul Naţional pentru Combaterea discriminării (CNCD) s-a autosesizat în cazul incidentului de la meciul Universitatea Craiova - FC Viitorul, când jucătorul gazdelor, Nicuşor Bancu, i-ar fi adresat insulte rasiste lui Bradley de Nooijer, fundașul stânga al grupării de la malul mării.

"Astăzi s-a dispus autosesizare!", a scris preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, Asztalos Csaba, pe Facebook, el distribuind un articol în acest sens.

"Când voiam să intru în vestiar am fost oprit de arbitrul de centru şi mi-a spus că sunt eliminat pentru că aş fi adus injurii arbitrului de tuşă. A fost o altercaţe şi Bancu i-a spus lui Bradley De Noojier: Du-te în aia mă-tii de negru împuţit! I-am spus arbitrului că nu e nomral să se întâmple aşa ceva. Iar la pauză, centralul mi-a spus că domnul Şovre i-a spus că i-am adus injurii. Nu pot să înţeleg, sunt un antrenor coleric", a declarat antrenorul FC Viitorul, Cătălin Anghel.

Jucătorul Nicuşor Bancu a afirmat că nu ţine minte nimic, dar şi-a cerut scuze: "Nu cred că am spus aşa ceva. A fost un clinci ca la fotbal, m-am băgat, au fost înjurături, dar nu cred că a fost aşa ceva. Dacă am greşit, îmi cer scuze, dar am fost puţin nervos şi poate de asta am zis ceva".

Potrivit Regulamentului de Organizare a Activității Fotbalistice, Nicușor Bancu poate primi suspendarea maximă, de șase meciuri, dacă se dovedește că a recurs la injurii rasiste vizavi de fotbalistul Viitorului. Totodată, CS Universitatea Craiova poate fi amendată cu 60.000 de lei. 

„Orice persoană care, în mod public, discriminează sau denigrează pe altcineva într-o manieră jignitoare pe motive de rasă, culoare, limbă, religie, sex, origine etnică sau care comite o altă faptă având acest caracter, va fi suspendată pentru 6 jocuri la toate nivelurile, în cazul jucătorilor, echipei tehnice şi antrenorilor şi 4 luni pentru oficiali. În plus, clubul căruia aparţine făptuitorul va fi sancţionat o penalitate sportivă de la 5.000 la 60.000 de lei, la fiecare nouă abatere de acelaşi tip penalitatea urmând a fi majorată cu ½ faţă de cea aplicată anterior. La atingerea pragului maxim clubul va fi sancţinat gradual cu programarea jocurilor fără spectatori de la 1 la 4 etape cumulat cu o penalitate sportivă de 60.000 lei. Dacă acesta este un oficial asimilat, penalitatea va fi de la 10.000 la 80.000 de lei. Aceeaşi sancţiune se aplică şi în cazul în care o persoană are un comportament xenofob, ofensator sau care hărţuieşte o altă persoană pe astfel de motive”, se arată în articolul 54 din Regulamentul disciplinar – rasismul, xenofobia, discriminarea, denigrarea​


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2019-10-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE