2024-04-23 17:03

MINUNE. Arbitrii români au început să vorbească

 |  18:07
MINUNE. Arbitrii români au început să vorbească

Minune în lumea arbitrajului românesc. Pus sau nu de șeful suprem Kyros Vassaras, centralul Istvan Kovacs se apără și spune nu a folosit în nici un moment cuvinte jignitoare la adresa jucătorului de la UTA, Alexandru Benga, acesta din urmă acuzându-l pe arbitru că i-a făcut semn să plece de lângă el cu apelativul “marș” la partida recent disputată cu Hermannstadt, scor 1-1.

Kovacs își reproșează singurul moment în care a comis o astfel de eroare în septembrie 2019, când i-a spus lui Florinel Coman ”dispari”, în timpul unui meci Craiova - FCSB.

”Există un moment pe care l-aș șterge cu buretele, atunci când am folosit o adresare nepotrivită cu Florinel Coman. Mi-am recunoscut greșeala, mi-am cerut scuze. Dar a fost un episod unic în cariera mea, unul care nu s-a mai întâmplat până atunci, nu s-a repetat după și nici nu se va mai repeta vreodată. 

Am fost acuzat în trecut că i-aș fi vorbit urât lui Vasile Maftei. Fals! A fost o altă persoană care a folosit atunci exprimarea neadecvată. Aș dori să lămuresc și cel mai recent episod, de la Arad, când unul dintre jucătorii de la UTA a făcut anumite declarații la adresa mea, fără a spune, însă, ceva concret. Jucătorul este cel care a venit la mine protestând și mi-a zis că nu am niciun pic de calitate umană.

Probabil reacția sa vine după ce nu am răspuns provocării sale, nu am schimbat niciun cuvânt cu acesta, fapt care poate fi confirmat de colegii mei și de ceilalți jucători din apropiere. Atunci când am greșit față de Florinel Coman, am recunoscut și mi-am cerut scuze. Dar nu astfel de comportament nu mă caracterizează nicidecum”, a declarat Istvan Kovacs, potrivit frf.ro.

“Suntem o echipă pe teren, am 31 de ani, am trei copii acasă. Aș vrea să putem interacționa cu oamenii cu respect, să ne înțelegem uman. Nu poți să te duci la arbitru, să-i spui un lucru elementar, nu că-l judeci. Îl întrebi ceva deschis și ți se răspundă cu o chestie... Vă zic sincer, eu nici câinelui meu nu-i spun așa. Nu e nimic personal, n-am nimic cu domnul Kovacs, e pe lista FIFA, nu judec maniera de arbitraj, dar nu e posibil... Suntem și noi oameni, nu suntem câini. M-am dus la dânsul și am spus 'înțelege-ne și pe noi, că suntem frustrați în timpul meciului', mi-a dat direct galben”, au sunat acuzațiile lui Alexandru Benga.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-02-12



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE