2022-01-19 13:10

Marinos Ouzounidis, prezentat oficial la Craiova: "Trebuie să fim campioni"

 |  12:56
Marinos Ouzounidis, prezentat oficial la Craiova: "Trebuie să fim campioni"

Tehnicianul grec Marinos Ouzounidis a fost prezentat oficial ca noul antrenor al CS Universitatea Craiova. El îi succede lui Dragoş Bon ca antrenor al echipei din Bănie, cel care a asigurat interimatul după demiterea lui Corneliu Papură.

"E foarte important că echipa a câştigat meciul de ieri cu Dinamo. E bine din punct de vedere psihologic, mai ales ţinând cont de animozităţile care există între cele două echipe. Am văzut echipa în multe jocuri de când am început discuţiile. Fiecare antrenor are metodele şi ideile sale despre fotbal, dar consider că ar fi o greşeală ca să încerc să schimb totul din prima zi, mai ales în această perioadă aglomerată de meciuri. Am să încerc să le transmit jucătorilor anumite aspecte pe care le consider eu foarte important", a spus noul antrenor.

"Nu pot să trec la schimbări majore de la început pentru că sunt convins că o să creez mai multe probleme decât rezolvări. E important să le transmit jucătorilor o serie de principii pe care le consider esenţiale. Atât timp cât avem, pe de o parte jucători internaţionali de renume, dar şi tineri talentaţi, cred că nu o să fie greu să-i pun împreună şi să lucreze aşa cum trebuie. Să nu aşteptaţi să schimb totul din prima zi. O să iau măsuri de corectare, nu le interpretez ca greşeli ale foştilor antrenori, ci aşa văd eu lucrurile. Nu voi schimba radical sistemul de joc, să-i pun pe jucători să joace cum nu au mai făcut-o, dar vor exista schimbări. Voi încerca să îmbunătăţesc modul în care echipa joacă, voi interveni în anumite puncte, dar nu voi încerca să le schimb complet stilul de joc. Ei sunt jucători experimentaţi, ştiu ce au de facut, voi încerca doar să le schimb anumite aspecte tehnice. (n.r. - dacă este un antrenor ofensiv). Mă consider un antrenor echilibrat. Când ai de-a face cu o echipă care ţinteşte la titlu, trebuie să te concentrezi şi pe partea ofensivă. Trebuie să avem mai multe ocazii şi să marcăm mai multe goluri", a mai declarat Ouzounidis.

"Am căutat informaţii despre echipă - aveam informaţii, am jucat împotriva ei în Europa - şi am aflat că aveţi un teren extraordinar care este cunoscut, ştiu există o stabilitate din punct de vedere administrativ şi al conducerii. E o echipă care îşi doreşte să devină mai bună în fiecare an, luptă pentru titlu şi are fani extrarodinari. O echipă care doreşte titluri, o echipă care are foame de performanţă este un proiect foarte bun pentru mine. Am lucrat cu mulţi jucători români, dar ceea ce m-a convins să accept oferta a fost dorinţa echipei de a ajunge cea mai bună. Informaţiile primite despre echipă au fost cele mai bune. (nr. - despre transferuri) Din ce am putut să văd, echipa are destui jucători talentaţi. După cum nu e bine să schimbi frecvent antrenorii, nu e bine să schimbi nici jucătorii. Există jucători buni în echipă, trebuie să umblăm la mentalitate ca să ajungem la vârf. Trebuie să ai nu numai jucători talentaţi, trebuie să ai jucători cu o minte puternică, cu un trup puternic şi cu voinţă. Trebuie să lucrăm la mentalitate şi la modul în care se văd lucrurile. Am experienţă, cred că pot să-i ajut pe jucători să devină mai buni atât din punct de vedere tehnic, cât şi psihic", a compeltat tehnicianul elen.

"Am văzut destule jocuri şi ale adversarelor, în general ştiu ce se întâmplă şi cu echipele adverse. Ca să ajungi în vârf nu e de ajuns să ai echipă bună, trebuie să facem un grup, o echipă cu un nivel psihologic foarte bun. Champions League e în fiecare an din ce în ce mai greu de atins, diferenţa dintre echipe se măreşte, probabil din motive financiare. Înainte de a fi acolo, trebuie să fim campioni aici. Ăsta este primul obectiv. (n.r. - despre cu CFR Cluj de anul trecut, unde a pierdut Craiova meciul) Părerea mea este că adversarul era mai puternic, o echipă cu mai multă experienţă în meciuri la vârf şi asta contează foarte mult", a încheiat Ouzounidis.

În vârstă este 52 de ani, Marinos Ouzounidis, fost fotbalist la echipe ca Skoda Xanthi, Panathinaikos şi Le Havre, a mai antrenat formaţiile Apoel Nicosia, AEL Larissa, Iraklis Salonic, Skoda Xanthi, Platania, Egrotelis, Panionios, Panathinaikos Atena şi AEK Atena. El a pregătit ultima dată echipa cipriotă Apoel Nicosia. Ouzounidis a câştigat două trofee ca antrenor, titlul şi supercupa în Cipru, cu Apoel Nicosia, în sezonul 2001/1002.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-02-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE