2024-04-20 11:36

În ce condiții vor participa spectatorii la Finala Cupei României

 |  18:07
În ce condiții vor participa spectatorii la Finala Cupei României

Finala Cupei României dintre Astra și Universitatea Craiova, care va avea loc în 22 mai, pe stadionul Ilie Oană din Ploieşti, va fi primul meci cu spectatori din acest an. Gradul de ocupare va fi de 25 la sută și pot intra pe stadion cei care s-au vaccinat, au trecut prin boala COVID-19 sau au fost testați pentru coronavirus. Teste antigen vor putea fi făcute și pe loc, înainte de competiție.

„Finala (Cupei României, n.r.) este primul meci pe care l-am aprobat, avem solicitarea din partea federaţiei că doresc spectatori pe stadion. Am înaintat-o către Ministerul Sănătăţii şi urmează ordinul comun, pe care îl vom înainta CNSU, sper că vom avea avizul. Organizatorii trebuie să solicite către noi ce doresc, să ne asigure că au efectiv staff-ul tehnic care poate să asigure toate demersurile de a testa, de a controla spectatorii, de a intra şi de a-i ajuta să se aşeze şi noi trimitem mai departe la Ministerul Sănătăţii şi împreună cu ordinul comun cerem avizul CNSU” a detaliat ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, la Digi24.

Întrebat dacă fiecare club-gazdă va trebui să trimită o astfel de solicitare și cum va fi analizată aceasta, ministrul a spus: „Individual, pe fiecare în parte şi neapărat îmi doresc să ne solicite, dar îmi doresc, totodată, să aibă şi staff-ul tehnic care să asigure securitatea spectatorilor”.

„Noi o să cerem garanţii şi o să cerem toate detaliile, cine dispune toată schematica, dar, cu siguranţă, schema elaborată de UEFA este una foarte bună şi îmi doresc să o implementăm peste tot, la toate competiţiile. Gradul de ocupare, momentan, este de 25 la sută şi este unul foarte optimist pentru început, dar îmi doresc gradual să creştem acest procent”, a adăugat el.

Întrebat dacă aceste condiții vor fi valabile și pentru alte competiţii, ministrul a spus: „Da, această schemă va fi aplicabilă şi la celelalte sporturi şi cred că este o schemă foarte bine gândită şi putem să o aplicăm peste tot.

„Astă seară, vom avea o şedinţă de guvern la ora 20.30 şi o să vedem ce modificări se mai aduc, pentru că o să mai aducem câteva modificări la condiţiile din starea de alertă, dar cu siguranţă, în afară de cele sanitare, condiţiile sunt să fi fost vaccinat, teste PCR, test antigen de 24 de ore şi să fi fost vindecat în ultimele 30-90 de zile”, a mai spus Novak.

El a adăugat că cei care nu au fost vaccinați și nu au trecut prin boala COVID pot face un test antigen pe loc, înainte de competiția la care vor să asiste.

„Începem cu cei mari şi gradual o să continuăm şi către copii şi juniori şi către alte sporturi”, a mai spus ministrul.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-05-14



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE