2024-04-20 02:29

FRF va primi, în premieră, finanţare de la bugetul de stat. Unde se vor duce banii

 |  15:03
FRF va primi, în premieră, finanţare de la bugetul de stat. Unde se vor duce banii

Federaţia Română de Fotbal va primi, în premieră, finanţare de la bugetul de stat, anunță ministrul Sportului, Eduard Novak, care este de părere că fotbalul este unul dintre sporturile în care există potenţial pentru obţinerea unor performanţe, chiar dacă realitatea îl contrazice, fie că vorbim de formațiile de club sau de echipa națională.

"Întâlnirea de astăzi, cu reprezentanţii Federaţiei Române de Fotbal, a avut ca obiectiv restabilirea a ceea ce apreciez că ţine de normalitate, în raport cu obiectivele ministerului, dar şi ale sportului, în general. Pentru prima dată, Ministerul Sportului va acorda finanţare acestei federaţii, în aceleaşi condiţii aplicabile tuturor celorlalte. Este un pas important în reclădirea relaţiei instituţionale, dar mai ales o investiţie în viitor. În toate ramurile şi disciplinele sportive trebuie construită baza de selecţie, iar fotbalul este unul dintre sporturile iubite, importante, în care România a avut rezultate notabile multă vreme şi pentru care există un mare potenţial. Printre obiectivele noastre prioritare în acest an se află finanţarea academiilor de fotbal pentru copii şi juniori, iar printr-o relaţie corectă şi funcţională cu FRF, rezultatele pot fi cele pe care ni le dorim cu toţii", a scris Novak, pe pagina sa de Facebook, după o întâlnire cu preşedintele FRF, Răzvan Burleanu.

Novak anunţase la finalul anului trecut că Ministerul Sportului va finanţa începând cu 2022, academiile de copii şi juniori ale cluburilor de fotbal din România. "Mă aşteptam la performanţe mai bune ale lotului naţional de fotbal. În 2022 ne dorim foarte mult să finanţăm academiile de fotbal de copii şi juniori afiliate FRF. Cine are cluburi de copii şi juniori, prin Federaţia Română de Fotbal, o să finanţăm aceste academii", a declarat Novak, care a mai precizat că FRF va fi finanţată în baza cererilor depuse de către cluburile care au academii.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-01-17



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE