2020-10-26 00:54

FCM Baia Mare – Steaua, în optimile de finală ale Cupei României (joi, ora 20.30, DigiSprot şi DolceSport)

 |  21:01
FCM Baia Mare – Steaua, în optimile de finală ale Cupei României (joi, ora 20.30, DigiSprot şi DolceSport)

Florentin Dincă

Istorica arenă “Viorel Mateianu” din Baia Mare revine cu adevărat la viaţă joi seară, cu ocazia unui meci de gală, care nu a mai avut loc de ani buni pe Dealul Florilor. Campioana României Steaua vine în Ardeal să joace cu echipa locală, nou-promovată în această vară şi totodată revelaţia sezonului de până acum din liga a doua. Actuala echipă nu este succesoarea fostei FC Baia Mare, cea din urmă sucombând în 2013. Autorităţile locale au înfiinţat o nouă echipă. A luat-o din liga a patra, dar cel mai important a fost adoptată de fani şi susţinută la fel de energic ca şi defuncta.

FCM Baia Mare – Steaua, în optimile de finală ale Cupei României (joi, ora 20.30, DigiSprot şi DolceSport)
zoom
Chiar dacă stadionul arată jalnic, oficialităţile locale au făcut eforturi incredibile şi au adus o nocturnă mobilă din Italia, una inedită, pentru ca meciul să se desfăşoare pe această arenă, seara, în faţa inimosului public băimărean. 40.000 de euro a costat “lumina” pe stadion, dar banii vor fi achitaţi din vânzarea a o parte din bilete. Însă nu doar pentru fani s-a făcut acest efort supraomenesc, ci şi pentru bani. Această dispută, indiferent de scorul final, a adus o reţetă financiară de invidiat conducerii echipei din eşalonul secund. La meciul din această seară, tichetele de intrare au costat o adevărată avere pentru localnici, cu mult peste preţurile normale la partidele de pe teren propriu ale echipei. În pachet a intrat şi meciul cu Universitatea Cluj, cedat cu 1-0 în week-end. 80 de lei la tribuna oficială şi 40 de lei în restul stadionului, rezultă o reţetă financiară cu care echipa ardeleană va supravieţui câteva luni bune. Aproximativ 10.000 de bilete vândute, deoarece stadionul nu permite o capacitate mai mare de spectatori, şi cu o medie de 15 euro per bilet, rezultă 150.000 de euro, sumă din care se scade costul închirierii nocturnei. La final, oficialii echipei gazdă rămân cu peste 100.000 de euro din acest meci, însă suma putea fi triplă dacă stadionul se prezenta în condiţii decente, cu gradene peste tot. 30.000 de locuri are arena Viorel Mateianu din Baia Mare.

FCM Baia Mare – Steaua, în optimile de finală ale Cupei României (joi, ora 20.30, DigiSprot şi DolceSport)
zoom
Rădoi menajează jumătate de echipă

Steaua va juca duminică în campionat un meci foarte dificil în deplasare cu CFR Cluj. Din acest motiv, Mirel Rădoi şi Ţiţi Dumitriu au luat decizia de a lăsa pe banca de rezerve la meciul de joi seară mai mulţi jucătrori de bază. Niţă, Varela, Râpă, Kharja, Stanciu, Filip şi Chipciu le-ar putea lăsa locul în teren lui Cojocaru, Carp, Papp, Breeveld, Muniru, Mihalcea sau Tade.

Au cu ce

FCM Baia Mare a pierdut abia în week-end primul meci din acest sezon al ligii a doua. Dovadă că antrenorul Dorin Toma, fost fundaş de fier la CFR Cluj şi Glorina Bistriţa, face treabă bună. Echipa sa este alcătuită din jucători tineri şi foarte tineri, cu excepţia câtorva “veterani” care şi-au făcut veacul şi prin primul eşalon. Aceştia din urmă sunt Sergiu Oltean (FC Braşov, FC Botoşani), Bogdan Străuţ (Poli Timişoara, Poli Iaşi, Petrolul, FC Braşov), Cătălin Savin (Gaz Metan Mediaş, Concordia Chiajna, Rapid), Florin Ilie (Poli Timişoara, Concordia Chiajna, Gaz Metan Mediaş), Cătălin Ormenişan (FCM Târgu Mures, Sportul Studenţesc, SC Vaslui, Săgeata Năvodari) şi Sergiu Arnăutu (Petrolul, CS Turnu Severin, FC Tiraspol).

joi se mai joacă: Viitorul - FC Botoşani, ora 18:00, stadion Ovidiu (DigiSport şi DolceSport)


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2015-10-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE