2020-10-24 17:56

Devis MANGIA vrea să REVOLUȚIONEZE fotbalul românesc. S-ar putea schimba REGULAMENTUL?

 |  14:44
Devis MANGIA vrea să REVOLUȚIONEZE fotbalul românesc. S-ar putea schimba REGULAMENTUL?

Antrenorul lui CSU Craiova, italianul Devis Mangia, ar putea fi promotorul unei idei care ar putea prinde în Liga 1 începând cu sezonul viitor. Noutate ar fi în fotbalul românesc, pentru că în cel italian este valabilă de ceva timp.

În ce constă propunerea tehnicianul din Cizmă? El a cerut conducerii clubului să propună schimbarea regulamentului, pentru ca din campionatul următor, echipele din Liga I să aibă mai mulţi jucători pe banca de rezerve la meciurile oficiale, la fel cum este în Serie A. În fotbalul mioritic, lotul pentru un meci oficial este format din maximum 18 jucători. În Italia însă, lotul la disputele oficiale este alcătuit din 24 de jucători, între care trei portari, deci antrenorul ar avea de unde alege.

"Nu ştiu dacă alţi antrenori sunt de acord cu mine, am cerut clubului dacă e posibil ca pentru sezonul viitor să se schimbe regula şi să avem, ca în alte ţări, 20 sau 22 de jucători pe lista pentru un meci. Pentru că nu e simplu ca un antrenor să ia decizii, deoarece nu poate acoperi toate poziţiile cu jucătorii de pe banca de rezerve", a spus Mangia.

El a făcut această precizare pentru a veni oarecum în ajutorarea lui Florin Gardoş, transferat în această iarnă, dar care nu prinde lotul tocmai pentru că defensiva olteană a jucat prea bine în 2018, iar o schimbare în apărare chiar nu își are rostul acum: “Gardoş merită să fie măcar pe lista oficială a jucătorilor, însă este destul de greu să prindă lotul de 18”.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2018-03-30Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE