2024-04-24 03:13

Anglia bate Germania și e în sferturi la EURO 2020!

 |  21:30
Anglia bate Germania și e în sferturi la EURO 2020!

Naíonala de fotbal a Angliei s-a calificat în sferturile de finală ale Euro-2020, după ce a învins, marţi, pe Stadionul Wembley, cu scorul de 2-0 (0-0), echipa Germaniei. Meciul a fost echilibrat, până cu un sfert de oră înainte de final, când sterling (75) și Kane (86) au decis învingătoarea.

Englezii au mai trecut pe lângă gol în min. 27, când Maguire a trimis cu capul pe lângă poartă de la 6 metri. Germanii au ripostat cu două ocazii, însă Gosens nu a ajuns la centrarea lui Kimmich (31), iar apoi Pickford l-a blocat salvator pe Werner (32) în marginea careului mic. Anglia putea intra în avantaj la pauză, însă Hummels l-a deposedat in extremis pe Kane (45+1), care a fost prea lent în careul de 6 metri.

Oaspeţii au început în forţă repriza secundă, iar Pickford a fost nevoit să respingă mingea peste transversală cu o paradă (48), la şutul expediat de Havertz din marginea careului. La 0-1, Germania putea reveni în joc, dar Muller a ratat o ocazie imensă. Lansat excelent de Havertz, atacantul lui Bayern a şutat pe lângă poartă în situaţie de unu la unu cu Pickford (81).

Au evoluat următoarele echipe:

Anglia: Pickford - Walker, Maguire, Stones - Trippier, Rice (Henderson '88), Philips, Shaw - Saka (Grealish '69), Kane, Sterling. Selecţioner Gareth Southgate

Germania: Neuer - Ginter (Emre Can '88), Hummels, Rudiger - Kimmich, Goretzka, Kroos, Gosens (Leroy Sane '88) - Havertz, Werner (Gnabry '68), Muller (Musiala '90+2). Joachim Low.

Anglia va juca în sferturi cu învingătoarea din ultima partidă a optimilor, Suedia - Ucraina, întâlnire care are loc tot marţi, de la ora 22.00, la Glasgow.

A fost ultimul meci pentru selecționerul nemților, Joachim Loew, care a condus Die Manschaft la titlul mondial în 2014. Următorul antrenor va fi un discipol al său, Hansi Flick, ex-antrenorul lui Bayern Munchen.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-06-29



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE