2024-04-25 03:13

A murit “devoratorul” de antrenori! Gigi Becali e mic copil pe lângă el

 |  15:54
A murit “devoratorul” de antrenori! Gigi Becali e mic copil pe lângă el

Personaj legendar în fotbalul italian, fostul patron al cluburilor Venezia şi Palermo, Maurizio Zamparini, a murit, în noaptea de luni spre marţi, la 80 de ani, din cauza unor complicaţii provocate de o peritonită, scrie Gazzetta dello Sport. Supranumit "devoratorul de antrenori", Gigi Becali fiind mic copil pe lângă el în aceată privință, vulcanicul Zamparini a schimbat nu mai puţin de 40 de antrenori la echipele sale.

Antreprenor în domeniul construcţiilor, Zamparini s-a făcut cunoscut mai întâi în lumea fotbalului din Cizmă auntic când a preluat clubul de liga a patra, Venezia, în 1987, iar 11 ani mai târziu a dus-o în Serie A, informează News.ro. Ulterior a devenit faimos Zamparini când a cumpărat în 2002, pe Palermo, cu care a ajuns în elita fotbalului italian, echipa calificându-se de mai multe ori în competiţiile europene, promovând și nume mari ale fotbalului, precum Javier Pastore, Edinson Cavani şi Paulo Dybala.

Palermo a traversat probleme grave financiare și a retrogradat la sfârşitul sezonului 2017, iar Zamparini a vândut clubul unei companii londoneze. În trecut, pentru pentru Palermo, care acum se regăsește în Serie C, au evoluat Dorin Goian, George Pușcaș și Cristian Melinte.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-02-01



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE