2023-02-04 11:54

Zelenski cere trupelor Moscovei să se predea: "E un moment cheie pentru voi. Chiar acum se decide dacă viaţa voastră se termină sau nu"

 |  09:55
Zelenski cere trupelor Moscovei să se predea: "E un moment cheie pentru voi. Chiar acum se decide dacă viaţa voastră se termină sau nu"

Preşedintele Volodimir Zelenski s-a adresat din nou, sâmbătă seară, în limba rusă, şi a cerut trupelor Moscovei să se predea, iar celor care urmează să fie înrolați, să refuze acest lucru, deoarece pentru ei ar însemna o condamnare la moarte.

"Încă o dată vreau să le spun ruşilor în rusă. Nu a fost o coincidenţă că mobilizarea criminală declarată de Rusia a fost imediat numită „mobilizare în morminte” de către înşişi cetăţenii Rusiei. Autorităţile ruse ştiu bine că îşi trimit cetăţenii la moarte - nu există alte opţiuni. Comandanţilor ruşi nu le pasă de viaţa ruşilor - trebuie doar să umple spaţiile goale lăsate de morţi, răniţi, cei care au fugit sau soldaţii ruşi care au fost capturaţi. Guvernului dumneavoastră nu îi pasă cine va ocupa aceste locuri. Fie tineri specialişti în IT care nu au servit deloc, fie pensionari care au servit doar în armata sovietică. Aşadar, a venit momentul cheie pentru voi: chiar acum se decide dacă viaţa voastră se va termina sau nu. Este mai bine să nu accepţi o scrisoare de mobilizare decât să mori într-o ţară străină precum un criminal de război. Este mai bine să fugi de mobilizarea criminală decât să fii infirm şi apoi să-ţi asumi responsabilitatea în instanţă pentru participarea la războiul de agresiune. Este mai bine să te predai ucrainenilor decât să fii ucis de armele noastre, în atacuri absolut corecte, deoarece Ucraina se apără în acest război. Noi ne apărăm vieţile, copiii, libertatea. Pentru ce luptă Rusia? Fiecare cetăţean al Rusiei ştie – chiar dacă mulţi nu recunosc, ştiu sigur – că Rusia este cea care aduce răul", a spus șeful statului ucrainean, citat de News.ro.

Zelenski promite fiecărui soldat rus care se predă trei lucruri: "În primul rând, vei fi tratat într-o manieră civilizată, în conformitate cu toate convenţiile. În al doilea rând, nimeni nu va şti circumstanţele predării tale, nimeni din Rusia nu va şti că predarea ta a fost voluntară. Şi în al treilea rând, dacă vă este frică să vă întoarceţi în Rusia şi nu doriţi un schimb, vom găsi o modalitate de a asigura acest lucru. Ucraina va face totul pentru victoria sa. Şi fiecare cetăţean al Rusiei ar trebui să înţeleagă: nicio şmecherie nu îl va ajuta pe ocupant. Vom riposta împotriva fiecărei lovituri a agresorului - la Zaporojie şi Harkov, Mikolaiv, Nikopol, Donbas, în toate oraşele şi regiunile noastre... Ne vom elibera cu siguranţă întreaga ţară - de la Herson până în regiunea Lugansk, din Crimeea până în regiunea Doneţk. Nu vom permite ocupantului să rămână nepedepsit. Fiecare ucigaş şi torţionar va fi adus în faţa justiţiei pentru ceea ce a făcut împotriva noastră, a ucrainenilor".


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-09-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE