2024-04-20 14:44

Zelenski acuză: Rusia vrea să-i extermine pe militarii din Azovstal până luni

 |  15:00
Zelenski acuză: Rusia vrea să-i extermine pe militarii din Azovstal până luni

Ucraina continuă eforturile diplomatice pentru a-şi salva militarii blocaţi în Mariupol. Preşedintele ucrainean, Voldomir Zelenski, a dat asigurări că va face tot posibilul ca militarii încercuiţi în Mariupol să fie salvaţi.

Zelenski a declarat că eforturi diplomatice sunt în desfăşurare pentru a salva militarii rămaşi ascunşi în oţelăria Azovstal din oraşul Mariupol, după ce mai mulţi civili au fost evacuaţi din uzina bombardată, scrie mediafax.ro.

"Continuăm misiunea de evacuare din Mariupol, din Azovstal, cu medierea Naţiunilor Unite şi a Comitetului Internaţional al Crucii Roşii", a spus el.

"Pe parcursul zilei, echipa noastră a organizat salvarea a peste 40 de civili - femei şi copii. Sperăm că în curând vor putea ajunge într-o zonă sigură după două luni de bombardamente în care au stat doar sub pământ - în adăposturi", a afirmat Zelenski.

El a mai spus că lucrează "la opţiuni diplomatice pentru a ne salva armata care rămâne încă la Azovstal. Sunt implicaţi mediatori influenţi".

Militarii ucraineni au promis să nu se vor preda. Oficialii de la Kiev se tem că forţele ruse vor să-i extermine până luni, la timp pentru comemorarea de către Moscova a victoriei fostei Uniuni Sovietice asupra Germaniei naziste în al Doilea Război Mondial.

Aproximativ 50 de civili au fost evacuaţi vineri. Cu toate acestea, Rusia ar fi încălcat un armistiţiu menit să permită altor zeci de oameni încă prinşi în subteran să plece după săptămâni de asediu.

Nu era clar câţi militari ucraineni au rămas în oţelărie, relatează Reuters.

Rusia a confirmat numărul de evacuaţi şi transmis printr-un comunicat: „Operaţiunea umanitară de la Azovstal va continua şi pe 7 mai”.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-05-07



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE