2024-04-24 11:16

Zelenski a informat-o pe Maia Sandu despre un plan al rușilor de a distruge Republica Moldova

 |  17:41
Zelenski a informat-o pe Maia Sandu despre un plan al rușilor de a distruge Republica Moldova

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat în Consiliul European de la Bruxelles că Ucraina a interceptat un plan al serviciilor secrete ruse de a distruge Republica Moldova.

„Am vorbit cu preşedinta Republicii Moldova, doamna Sandu, şi am informat-o ce a reuşit să afle spionajul nostru. Este un plan rusesc de a distruge situaţia politică în Moldova. Un document rusesc care arată cine, când şi cum vrea să distrugă Moldova, cine vrea să schimbe ordinea democratică şi să instituie control asupra ţării”, a declarat șeful de stat ucrainean.

Zelenski a mai spus că planul este foarte asemănător cu cel conceput de Rusia pentru a prelua controlul asupra Ucrainei. „Nu am avut nicio îndoială, în momentul în care am primit acest document şi când am înţeles de unde vine acesta, am avertizat imediat Moldova despre aceste ameninţări, pentru a o proteja şi sunt sigur că fiecare dintre voi ar fi făcut acelaşi lucru”, a adăugat Zelenski, citat de tv8.md.

”Urmare a declarațiilor președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, Serviciul de Informații și Securitate confirmă recepționarea informațiilor respective de la partenerii noștri ucraineni. În același timp, SIS menționează că desfășoară măsuri operative pentru elucidarea tentativelor de destabilizare a situației în țară și cooperează strâns cu serviciile de informații partenere. În acest context, SIS confirmă că, atât din informațiile prezentate de partenerii noștri ucraineni, cât și în urma activității operative a Serviciului, au fost identificate activități subversive cu scopul subminării statului R. Moldova, de destabilizare și de încălcare a ordinii publice. Instituția spune că nu oferă mai multe detalii deoarece există riscul de periclitare a diverselor activități operaționale aflate în desfășurare”, se arată într-un comunicat al Serviciului de Informații de la Chișinău, citat de Agora.md.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-02-09



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE