2024-04-20 16:30

Zelenski a convocat de URGENȚĂ Consiliul de Securitate Naţională şi Apărare al ţării

 |  18:52
Zelenski a convocat de URGENȚĂ Consiliul de Securitate Naţională şi Apărare al ţării

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a convocat pentru vineri Consiliul de Securitate Naţională şi Apărare. Vineri este ziua în care Vladimir Putin va semna tratatele de anexare a celor patru regiuni ucrainene ocupate.

Șeful de stat ucrainean a declarat în mod repetat că aşa-zisele referendumuri în acele regiuni sunt ilegale şi a avertizat cu privire la un răspuns viguros din partea Ucrainei, potrivit Agerpres.

'Preşedintele Volodimir Zelenski a convocat pentru mâine o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate Naţională şi Apărare al Ucrainei. Ordinea de zi şi alte detalii vor fi anunţate ulterior', a anunţat pe Facebook un purtător de cuvânt al preşedinţiei, Serhii Nikiforov, potrivit Reuters.

Kremlinul a anunţat joi că Putin va semna vineri tratatele care proclamă anexarea de către Moscova a regiunilor ucrainene Doneţk, Lugansk (zona minieră Donbas, est), Herson şi Zaporojie (sud), unde au avut loc referendumuri de aderare la Rusia în perioada 23-27 septembrie, considerate de Kiev şi Occident drept nişte 'simulacre', desfăşurate sub ameninţarea armelor pe teritoriul ucrainean controlat de forţele ruse. Potrivit responsabililor proruşi numiţi de Moscova în aceste teritorii, aflate sub controlul parţial al Moscovei, între 87,05% şi 99,23% dintre alegători au susţinut integrarea în Federaţia Rusă.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-09-29



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE