2024-04-20 13:03

Vremea nu ține cu rușii: Meteorologii anunță că temperaturile ar putea ajunge la minus 63 de grade

 |  09:30
Vremea nu ține cu rușii: Meteorologii anunță că temperaturile ar putea ajunge la minus 63 de grade

A fost emisă o avertizare meteo de temperaturi extrem de scăzute pentru unele regiuni din Rusia, a anunţat meteorologul rus Roman Vilfand. Centrul Hidrometeorologic a emis o alertă de vreme rea pentru următoarea perioadă. Temperaturile din unele regiuni din Rusia vor fi extrem de scăzute, iar gerurile anormale, notează RADOR.

Potrivit directorului științific al Centrului Hidrometeorologic, temperaturile vor scădea cu nouă sau mai multe grade sub norma obişnuită. În regiunea Irkutsk, în următoarele zile, se vor înregistra geruri de până la minus 58 de grade Celsius, în Iakutia - până la minus 63 de grade, în ţinutul Krasnoiarsk - până la minus 55 de grade.

O vreme anormal de rece este anunţată și pentru regiunile Orenburg, Penza și Saratov, a declarat Roman Vilfand, directorul științific al Centrului Hidrometeorologic din Rusia, potrivit Agenţia de presă TASS. ''În Iakutia vor persista geruri severe, în următoarele cinci zile, iar, în regiunea Irkutsk, şi în regiunile nordice ale Rusiei, temperaturile vor scădea şi până la minus 58 de grade, în perioada 12-14 ianuarie. Temperaturile vor fi cu nouă grade Celsius mai scăzute, faţă de limita normală pentru această perioadă, în regiunile Orenburg, Penza, Saratov, în următoarele două zile'', a specificat el.

Potrivit Centrului Hidrometeorologic, în unele zone din Iakutia, temperaturile vor scădea până la minus 58 şi chiar până la minus 63 de grade Celsius, în zilele de 13 și 14 ianuarie. În regiunile Orenburg și Penza, se preconizează până la minus 26 şi -30 de grade, în următoarele zile, iar, în Saratov - până la minus 22 de grade şi ger. În unele zone ale ţinutului Krasnoiarsk, în perioada 12-14 ianuarie, sunt așteptate geruri de până la minus 52 şi minus 55 de grade. Miercuri, termometrele au indicat minus 60 de grade în localitatea din Iakutia, Oimiakon. Marţi, temperaturi similare au fost înregistrate în districtul Oleneksk din Iakutia.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-01-13



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE