2021-07-26 23:35

Vladimir Putin: Rusia va reduce prețul gazelor pentru Armenia

 |  09:00
Vladimir Putin: Rusia va reduce prețul gazelor pentru Armenia

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat că Rusia va reduce prețul la gaze pentru Armenia. Decizia vine după ce Armenia a renunțat la aderarea la Uniunea Europeană în favoarea Uniunii Vamale Rusia - Belarus - Kazahstan.

Vladimir Putin, președintele Federației Ruse, a anunțat luni, în cursul unei vizite făcute la Erevan, capitala Armeniei, că Rusia va reduce prețul gazelor pentru Armenia.

„Rusia va face tot posibilul pentru a ajuta Armenia să îndeplinească toate procedurile pentru intrarea în Uniunea Vamală (Rusia - Belarus - Kazahstan n.r.)”, a dat asigurări oficialul rus. Putin a adăugat că prețul gazelor va fi fixat la 189 de dolari la 1.000 de metri cubi, un preț mult mai mic decât propune Moscova altor cumpărători.

1.000 de persoane au protestat la Erevan împotriva lui Vladimir Putin și a deciziei președintelui armean Serj Sarkisian de a renunța la apropierea Armeniei de UE pentru a se alătura Uniunii Vamale Rusia - Belarus - Kazahstan, create de Rusia cu foste republici sovieticie.

Potrivit Agerpres, protestatarii armeni au afișat drapelul Armeniei și bannere pe care se putea citi „Putin, întoarce-te acasă”. În urma ciocnirilor care au avut loc între manifestanți și poliție, 110 dintre ei au fost arestați.

Vladimir Putin a anunțat, la începutul vizitei sale în Erevan, că dorește să consolideze influența Rusiei în Caucaz.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2013-12-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE