2024-04-18 17:49

Vladimir Putin NU PRIMEȘTE refugiați afgani în Rusia

 |  16:14
Vladimir Putin NU PRIMEȘTE refugiați afgani în Rusia

Președintele rus Vladimir Putin a declarat duminică că țara sa nu va accepta refugiați afgani.

„Partenerii noştri occidentali cer cu insistenţă primirea de refugiaţi în ţările din Asia Centrală, până când aceştia vor obţine viza pentru SUA sau pentru alte ţări”, a declarat Putin în timpul unei reuniuni cu responsabili ai partidului puterii, Rusia Unită.

„Însă cine ar putea fi (ascuns) printre aceşti refugiaţi, cum se poate şti?”, a subliniat el, apreciind că „sute, chiar sute de mii sau poate milioane” de persoane ar putea dori să fugă de pe teritoriul afgan.

Rusia „nu vrea aceste elemente provenind din Afganistan sau din alte ţări”, a insistat preşedintele rus, amintind că ţara sa a luptat în Caucaz împotriva unei gherile jihadiste vreme de mai mulţi ani.

Aparent, Statele Unite negociază cu anumite ţări pentru a găzdui temporar refugiaţi afgani.

Rusia permite călătoria fără viză a rezidenţilor fostelor ţări sovietice din Asia centrală, iar Putin şi-a exprimat deja îngrijorarea că militanţii ar putea călători sub acoperire, ca refugiaţi.

În timp ce unele state occidentale s-au grăbit să evacueze oameni din Afganistan, Moscova a lăudat talibanii pentru restabilirea ordinii după preluarea țării.

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat că liderii talibani s-au ținut de promisiunile făcute până acum.

"Vedem declarațiile făcute de talibani cu privire la încetarea acțiunilor de luptă, amnistia pe care o acordă celor implicați în conflict și încercările de a deschide un dialog la nivel național ... toate se aplică", a spus el pentru RIA, citat de Antena 3.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-08-23



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE