2022-12-04 22:53

Vitali Klitschko, primarul Kievului, avertizează: Va fi cea mai grea iarnă de după Al Doilea Război Mondial

 |  09:47
Vitali Klitschko, primarul Kievului, avertizează: Va fi cea mai grea iarnă de după Al Doilea Război Mondial

"Aceasta este cea mai grea iarnă de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace", a declarat Klitschko pentru tabloidul german Bild, în comentarii care vor fi publicate miercuri. Orașul trebuie să fie pregătit pentru "cel mai rău scenariu" de întreruperi generalizate ale energiei electrice la temperaturi scăzute, caz în care o parte din populație va trebui să fie evacuată, a declarat primarul Kievului, adăugând: "Dar nu vrem să se ajungă la asta!", anunță anews.com.tr.

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a declarat că o iarnă sumbră îi așteaptă pe cei 3 milioane de locuitori ai capitalei ucrainene, din cauza pagubelor provocate infrastructurii energetice a țării de bombardamentele rusești.

"Aceasta este cea mai grea iarnă de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace", a declarat Klitschko pentru tabloidul german Bild, în comentarii care vor fi publicate miercuri. Orașul trebuie să fie pregătit pentru "cel mai rău scenariu" de întreruperi generalizate ale energiei electrice la temperaturi scăzute, caz în care o parte din populație va trebui să fie evacuată, a declarat primarul Kievului, adăugând: "Dar nu vrem să se ajungă la asta!".

Klitschko l-a acuzat pe președintele rus Vladimir Putin că încearcă să alunge populația din Kiev prin atacuri asupra infrastructurii civile.

"Putin vrea să terorizeze oamenii, să-i facă să înghețe, fără lumină", pentru a pune presiune asupra președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a declarat Klitschko. "Dar acest lucru nu se va întâmpla. Impresia mea este: oamenii vor deveni doar mai furioși și mai determinați. Nu vom muri și nu vom fugi, așa cum vrea Putin".

El a cerut Germaniei să trimită de urgență generatoare, îmbrăcăminte de protecție și bunuri umanitare, pe lângă arme pentru apărare.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-11-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE