2024-04-24 05:43

Vietnamul și-a ales un nou președinte și un nou șef al Parlamentului. Fostul premier Nguyễn Xuân Phúc este noul președinte al țării

 |  14:18
Vietnamul și-a ales un nou președinte și un nou șef al Parlamentului. Fostul premier Nguyễn Xuân Phúc este noul președinte al țării

Adunarea Națională (NA) l-a ales pe Nguyễn Xuân Phúc, membru al Biroului Politic al Partidului Comunist aflat la cel celui 13-lea mandat de deputat, ca președinte al țării pentru un nou mandat în data de 5 aprilie 2021, în cadrul celei de-a 11-a ședințe a celei de-a 14 legislaturii a NA.

Phúc a fost ales cu 468 de voturi ale tuturor deputaților prezenți, adică 97,5 % din totalul deputaților NA. Președintele Phuc s-a născut la 20 iulie 1954 în provincia centrală Quảng Nam. Este membru al Biroului Politic cu 3 mandate la activ, membru al Comitetului central al partidului adjunct al NA și premierul Vietnamului în ultimii 5 ani. 

De asemenea, NA a ales ca președinte al Adunării Naționale (Parlamentul Vietnamului) pe Secretarul Comitetului de partid din Hanoi, Vương Đình Huệ, care este și noul președinte al Consiliului Electoral Național.

El a fost învestit în urmă cu două zile după ce a primit  voturile în unanimitate de la cei 473 de legislatori în timpul celei de-a 11-a ședințe a legislaturii a 14-a.

Huệ, în vârstă de 64 de ani, este al 12-lea președinte al Parlamentului de când au avut loc primele alegeri generale la Vietnam în 1946 și al doilea secretar al Comitetului de partid din capitala Hanoi care se află în această funcție după secretarul general în funcție și după fostul președintele de stat Nguyễn Phú Trọng.

Cu mâna dreaptă ridicată și mâna stângă asupra Constituției Việt Nam, Huệ a jurat să fie „absolut fidel țării, poporului și Constituției Republicii Socialiste Vietnam”.

El a spus că se va strădui să îndeplinească misiunile atribuite de partid, stat și popor.

„În calitate de președinte al Adunării Naționale, promit să fac tot posibilul, împreună cu Comitetul permanent NA, agențiile NA, agențiile Comitetului permanent NA și deputații NA, pentru a moșteni și promova buna tradiție și marile realizări ale NA în mandatele anterioare, să continuăm reformarea metodelor și îmbunătățirea calității și eficienței operațiunilor NA pentru obiectivul suprem de a servi interesele națiunii și pentru fericirea poporului”, s-a adresat Huệ, Adunării Naționale.

 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-04-05



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE