2024-04-19 09:57

Vietnamul produce măști faciale și echipamente de protecție pentru Corpul de Marină al SUA

 |  13:41
Vietnamul produce măști faciale și echipamente de protecție pentru Corpul de Marină al SUA

Vietnamul a furnizat o mare cantitate de echipament medical Statelor Unite, de la declanșarea pandemiei. Două fabrici din Hanoi realizează măști faciale pentru Corpul de Marină al SUA, folosind bumbac importat din SUA. Personalul Ambasadei SUA la Hanoi a vizitat recent fabricile, a precizat ambasada, adăugând că membrii detașamentului de securitate marină al Ambasadei s-au alăturat ofițerilor politici și economici pentru a vedea cum bumbacul este filat și folosit la fabricarea măștilor.

„Mulțumim firmei Doximex pentru că ne-a arătat procesul de producție și a demonstrat cât de puternice sunt legăturile economice dintre Statele Unite și Vietnam, fapt care ajută oamenii să rămână în siguranță și să arate bine”, a declarat un purtător de cuvânt al ambasadei SUA.

Fabricarea bumbacului este una dintre cele mai importante industrii din SUA, ceea ce face din țară principalul exportator mondial de bumbac, furnizând aproximativ 35% din exporturile globale de bumbac din ultimii ani, potrivit Departamentului Agriculturii din SUA.

În schimb Vietnamul este al treilea cel mai mare importator de bumbac din lume, consumând 1,5 milioane de tone pe an. Acesta ocupă primul loc în importul mondial de bumbac din SUA, reprezentând 25% din exportul de bumbac din SUA.

Doximex este prima fabrică de textile din Vietnam dotată cu tehnologii avansate, partenerii săi fiind în principal japonezi. Statisticile Departamentului General al Vămilor din Vietnam au arătat că statul sud-est asiatic a expediat în străinătate 1,37 miliarde de măști de față medicale în 2020, după ce guvernul a permis exportul de măști medicale fără niciun fel de limită a volumului exportului.

Profesorul emerit Carlyle A. Thayer de la Universitatea din New South Wales (UNSW), Canberra a declarat că Vietnamul poate vedea o oportunitate de a furniza măști de înaltă calitate pe piața mondială, în timp ce o serie de măști chinezești și dispozitive medicale sunt returnate.

Economistul Vo Tri Thanh le-a amintit producătorilor locali că măștile de față din China sunt de o calitate precară iar cele vietnameze au făcut față proceselor din partea țărilor europene, spunând că „producătorii vietnamezi trebuie să fie conștienți de prestigiul național în fabricarea acestui tip de produs”.

Într-o altă mișcare, de la începutul pandemiei, Vietnamul a donat milioane de măști de față pentru mai multe țări, inclusiv China, SUA, Marea Britanie, Rusia, țărilor europene, țărilor din ASEAN și celor vecine ca Laos și Cambodgia ce au primit un volum mare de măști de față și rechizite medicale.

În timpul pandemiei, Vietnamul a donat, de asemenea, către SUA, în plus față de livrarea comenzilor uriașe de consumabile medicale, echipamente de protecție personală (EPI), măști de față și mănuși fabricate în Vietnam către SUA.

Potrivit Voice of America (VOA), americanii sunt mai familiarizați cu achiziționarea de articole de îmbrăcăminte și încălțăminte „Made in Vietnam”, decât din alte zone geografice având în vedere baza mare de fabricare a articolelor de îmbrăcăminte și textile din această țară asiatică.

 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-02-08



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri



PUBLICITATE





PUBLICITATE