2021-05-13 03:46

Vietnam: Un nou val de investiții străine, în ciuda pandemiei și profitând de războiul economic dintre SUA și China

 |  15:03
Vietnam: Un nou val de investiții străine, în ciuda pandemiei și profitând de războiul economic dintre SUA și China

Noua undă de investiții străine în Vietnam declanșate de tensiunile comerciale dintre SUA-China, a devenit mai vizibilă, astfel că proiectele străine restante au fost deja extinse în prima jumătate a anului 2020.

Conducerea Corporației multinaționale Techtronic Industries (TTI), care dezvoltă un complex de instalații de 650 de milioane de dolari în Parcul de înaltă tehnologie din Saigon, s-a întâlnit recent cu peste 100 de furnizori autohtoni pentru a găsi un furnizor principal pentru proiectul său: Proiect ce se va concentra pe fabricarea de instrumente electrice fără fir și echipamente de alimentare exterioară, în timp ce  în topul producției se află bateriile cu ioni de litiu, motoare și scule controlate digital și aplicații wireless.

 

Investitorii în industria berii, IT, componente spațiale sau 5G!

 

Vietnamul a devenit este foarte atractiv pentru TTI datorită integrării sale profunde pe piața mondială și a recentelor acorduri de liber schimb, în special a Acordului de liber schimb ASEAN-Hong Kong, care a intrat în vigoare în urmă cu un an și a noului Acord de liber schimb UE-Vietnam (EVFTA).

Potrivit lui Nate Easter, vicepreședinte executiv al Global Sourcing and Outdoor Product Operations de la TTI, vânzătorii interni ar fi esențiali pentru a asigura succesul complexului său fiind cea de a doua cea mai mare fabrică din rețeaua sa globală.

TTI se așteaptă să aibă o valoare anuală de producție de 1,5 miliarde de dolari până în al treilea an și să atingă până la 3 miliarde de dolari până în al șaselea an. De asemenea, vizează un miliard de dolari în oferta localizată anual și se așteaptă să crească furnizorii locali de la 80 la 150  în următorii ani. TTI nu a fost singura companie care a procesat operațiuni în Vietnam în prima jumătate a anului.

În februarie, HEINEKEN Vietnam a mai investit încă 68,8 milioane USD în fabrica sa din provincia de coastă din sudul Provinciei Ba Ria-Vung Tau. Producătorul de bere a fost stimulat de autoritatea locală pentru a-și ridica capitalul de investiții de la 312,5 milioane dolari la 381,3 milioane dolari. Cu finanțarea suplimentară, HEINEKEN Vietnam se așteaptă să crească capacitatea anuală a fabricii sale din Ba Ria-Vung Tau de la 610 milioane litri la 1,1 miliarde litri în 2020.

Între timp, în luna martie, Universal Alloys Corporation (UAC) a organizat ceremonia de inaugurare a primei faze a fabricii sale de componente spațiale din centrul orașului Danang. Cu o investiție înregistrată de 170 de milioane de dolari, fabrica își propune să producă și să instaleze componente aerospațiale din aliaje de aluminiu și compozite.

Acesta va fi capabil să producă și să asambleze aproximativ 4.000 de componente de aeronave, toate pentru export. Odată pusă în funcțiune, se estimează că veniturile anuale din export vor ajunge de la 25 de milioane de dolari până în 2021, 85 de milioane de dolari până în 2022 și 180 de milioane de dolari după 2026.

UAC este un important producător mondial de componente aeronave pentru companii aerospatiale precum Boeing, Airbus, Embraer, Bombardier și lanțurile de aprovizionare asociate acestora. Aceasta este prima instalație din Vietnam și totodată din Asia, ce deservește industria aerospațială globală.

Luna trecută, Qualcomm Vietnam, o filială a Qualcomm Technologies, Inc., a deschis oficial un laborator de teste de interoperabilitate situat în Hanoi, primul laborator de cercetare și dezvoltare al companiei din Asia de Sud-Est. Cu aceste noi facilități, Qualcomm Vietnam își consolidează în continuare angajamentul față de țară și permite în continuare întreprinderilor locale să inoveze și să livreze produse fabricate din Vietnam dar și de implementare a noii tehnologii 5G!

În plus, Ba Ria-Vung Tau a acordat, de asemenea, aprobări și licențe de investiții pentru mai multe proiecte, inclusiv celor din Seiko PMC Corporation (28 milioane USD), SeAH M&H Vietnam (35,3 milioane USD) și Arakawa Chemical Industries (45,6 milioane USD).

 

Un nou val de investiții este iminent

 

Potrivit lui Michael Kokalari, economist șef de la Vinacapital, un nou val de investiții străine directe (ISD) în Vietnam este iminent. "Acest lucru este determinat de evenimente globale, inclusiv războiul comercial SUA-China, pandemia în curs de desfășurare și alți factori. Suma și calitatea acestui nou val de ISD depind în mare măsură de factorii de decizie locali, deoarece există puține țări din lume la fel de intrinsec atractive pentru producătorii din multinaționale, precum Vietnam.", a spus Kokalari în ultima sa declarație publicată în iunie.

Kokalari a menționat că acest nou val de ISD va avea un impact mai mare asupra economiei din Vietnam decât intrările anterioare, deoarece multinaționalele au acum un stimulent pentru a ajuta firmele locale „să urce lanțul valoric” pentru a construi lanțuri de aprovizionare în Vietnam capabile să susțină acele străine. companii investite.

EuroCham Whitebook 2020 lansat la sfârșitul lunii iunie a declarat că climatul macroeconomic stabil al Vietnamului și cifrele unice ale inflației cresc încrederea investitorilor în această țară.

„De când a devenit membru al Organizației Mondiale a Comerțului în 2007, Vietnamul a continuat să își reformeze cadrul legal, astfel încât să fie mai bine aliniat la standardele globale. Drept urmare, țara a devenit mai atractivă pentru întreprinderile străine și investitorii internaționali ”, a declarat Whitebook.

În special, costul scăzut de a face afaceri din Vietnam, creșterea economică puternică și mediul economic favorabil afacerilor îl fac o destinație atractivă pentru ISD, a adăugat acesta.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-07-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE