2021-10-18 00:30

Vietnam: Premierul Chính a a prezidat ceremonia virtuală a celei de-a 76-a aniversări a Zilei Naționale

 |  09:55
Vietnam: Premierul Chính a a prezidat ceremonia virtuală a celei de-a 76-a aniversări a Zilei Naționale

Prim-ministrul Phạm Minh Chính a condus pe 1 septembrie sărbătoarea virtuală a celei de-a 76-a aniversări a Zilei Naționale a Republicii Socialiste Vietnam (2 septembrie 1945 - 2 septembrie 2021). Ceremonia a avut loc online la sediul guvernului și a fost conectată cu 194 de puncte din întreaga lume.

Vorbind la eveniment, premierul Chính a declarat că, în ultimii 76 de ani, partidul, statul și poporul vietnamez s-au străduit neobosit să apere independența, suveranitatea, unitatea, integritatea teritorială, autodeterminarea națională dar mai ales libertatea și fericirea  oamenilor, în spiritul „nimic nu este mai prețios decât independența și libertatea”.

El a spus că Vietnamul a sprijinit în mod activ și s-a străduit în mod responsabil pentru pace, relații egale și prosperitate în regiune și în lume.

 „Putem remarca, după 35 de ani de, deschidere și integrare că am depășit nenumărate provocări și greutăți și, datorită asistenței neprețuite și eficiente a prietenilor noștri internaționali, Vietnamul a obținut victorii imense și istorice în fiecare domeniu”, a punctat premierul  Chính.

El a reliefat că dimensiunea și puterea economiei Vietnamului sunt în creștere. Dintr-o țară săracă, mai puțin dezvoltată, Vietnamul a devenit o țară în curs de dezvoltare cu venituri medii. Națiunile Unite au recunoscut RS Vietnam ca una dintre țările de frunte în realizarea Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului,  în special în ceea ce privește reducerea sărăciei, egalitatea de gen, asistența medicală și educația.

Partidul a devenit mai puternic și mai pur, conducerea și combativitatea organelor și membrilor partidului sunt, de asemenea, în creștere. Economia de piață orientată spre socialism este pe drumul cel bun. Mediul de afaceri și investiții devine din ce în ce mai favorabil. Stabilitatea politică și socială este menținută, apărarea și securitatea sunt menținute în timp ce relațiile externe și integrarea internațională devin mai largi și mai profunde.

În prezent, RS Vietnam este o națiune de aproape 100 de milioane de oameni, care se bucură de venituri pe cap de locuitor de peste 3.500 USD. Chính a subliniat totodată, că aceste victorii istorice sunt o mărturie a spiritului și  voinței neclintite a poporului vietnamez și a aspirației sale pentru dezvoltare, sub conducerea  Partidului Comunist din Vietnam.

„În același timp, statul Vietnam va fi întotdeauna un prieten de încredere, partener și membru activ și responsabil al comunității internaționale. După cum a declarat secretarul general al Organizației Națiunilor Unite la 19 iunie 2021, RS Vietnam a adus contribuții active și responsabile la problemele internaționale, în special la Organizația Națiunilor Unite, care consideră țara noastră un factor vital pentru menținerea păcii și stabilității. în regiunea Asia-Pacific", a subliniat premierul  Chính.

Premierul a menționat că apariția și izbucnirea pandemiei COVID-19 în ultimii doi ani a cauzat daune imense tuturor țărilor din diferite zone, ce au afectat viața, sănătatea și mijloacele de trai ale oamenilor. A adus o recesiune economică globală, a determinat creșterea șomajului, a sărăciei, a inegalității și a nesiguranței.

Adresându-se comunității internaționale, premierul a spus: „Vă primim cu bucurie asistența și schimbul de tehnologie, experiență, finanțare, consumabile medicale, echipamente și produse biologice, medicamente de tratament și, în special, vaccinuri, cât mai curând și cât mai devreme posibil. Noi credem că cel mai bun vaccin este acela dat cel mai devreme. În același timp, sperăm că veți facilita investițiile și comerțul internațional, veți promova cooperarea în transportul de persoane și mărfuri între țări și veți împiedica perturbarea lanțurilor globale de producție și aprovizionare.”

El a mai spus că Vietnamul își va continua eforturile pentru a proteja interesul statului național pe baza principiilor fundamentale ale Cartei ONU și ale dreptului internațional.

"Cel mai important, identificăm ființele umane ca fiind centrul, subiectul, cel mai înalt scop și cel mai important factor de dezvoltare", a remarcat el.

„Acordăm o importanță deosebită dezvoltării generale a oamenilor, atât ca sursă de inspirație, cât și ca sursă și ca maeștri ai dezvoltării noastre naționale și promovăm armonii între valorile tradiționale și modernitate”.

Pentru viitor, Chính a declarat că Guvernul de la Hanoi își va continua în mod constant politica externă consistentă de independență, încredere în sine și se angajează activ în integrarea internațională intensivă și extinsă.

„Vom aborda cu răbdare suveranitatea teritorială și disputele privind insulele și apele prin mijloace pașnice, bazate pe dreptul internațional, și vom proteja un mediu de pace și stabilitate pentru o dezvoltare națională rapidă și durabilă. În același timp, țara noastră speră să colaboreze cu alte țări pentru a face față provocărilor de securitate tradiționale și netradiționale, să încurajeze globalizarea și integrarea și conectivitatea internațională și să lucreze către o lume verde, curată, cu o dezvoltare mai durabilă, incluzivă și umanistă”, a spus prim-ministrul Chính.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-09-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE