2024-04-25 00:25

Vietnam: Au fost confiscate câteva mii de pastile de contrabandă, folosite la tratamentul împotriva COVID-19

 |  10:57
Vietnam: Au fost confiscate câteva mii de pastile de contrabandă, folosite la tratamentul împotriva COVID-19

Poliția din districtul Bac Tu Liem (Hanoi) a descoperit și a confiscat câteva mii de pastile rusești de prevenire și tratament Covid-19 (ARBIDOL) ce nu aveau documente legale de proveniență.

Încă de la începutul lunii august 2021, echipa de poliție economică din districtul Bac Tu Liem a descoperit o serie de subiecți care tranzacționau și cumpărau în mod regulat tot felul de echipamente medicale și medicamente pentru prevenirea și tratamentul Covid-19 produse în străinătate.

Studiind regulile de operare, polițiștii au descoperit că subiecții cumpărau și vindeau, adesea schimbau online și angajau expeditori de livrare să-și ascundă urmele și pentru a evita inspecția și impozitarea mărfurilor de către autorități.

Astfel, pe 4 septembrie, grupul de lucru al poliției  a descoperit un subiect care livra marfă în secția Phu Dien, Bac Tu Liem din Hanoi, asupra sa fiind  descoperite circa 1.000 de pastile ARBIDOL de prevenire și tratament rusesc anti-Covid-19 fără a avea acte legale de import și de desfacere. Subiectul numit Vu Thi H  a susținut că a primit medicamentul de la o persoană numită Thuy.

La secția de poliție, Thuy a mărturisit că a profitat de situația complicată a bolii, oamenii doreau să cumpere medicamente pentru a preveni și trata boala Covid-19, Thuy a cumpărat și a colectat din surse online câteva mii de pachete din medicamentul ARBIDOL pentru a-l vinde cu profit. Se pare că profitul obținut se ridică la aproximativ 100.000.000 VND (circa 4300 USD) .

În prezent poliția din districtul Bac Tu Liem a confiscat temporar toate bunurile de mai sus și au întomit un dosar penal pentru trafic de medicamente.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-09-07



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE