2024-04-20 17:26

VIDEO ULTIMA ORĂ: Proteste violente în Franța. Polițiști și jandarmi răniți, străzi vandalizate

 |  23:14
VIDEO ULTIMA ORĂ: Proteste violente în Franța. Polițiști și jandarmi răniți, străzi vandalizate

Franţa este deja pe un butoi cu pulbere. Peste 800.000 de oameni au ieşit în stradă la Paris, nemulţumiţi că trebuie să lucreze cu doi ani mai mult. Greviştii au ridicat baricade pe străzi şi le-au dat foc, s-au bătut cu forţele de ordine, au dat peste cap traficul rutier şi feroviar, şi au promis că nu se opresc până când preşedintele nu renunţă la proiect.

123 de polițiști și jandarmi au fost răniți conform lui Gérald Darmanin. Acesta a raportat pe Twitter că 123 de polițiști și jandarmi au fost răniți joi, iar 80 de persoane au fost arestate.

Sindicaliştii furioşi au blocat marile bulevarde ale capitalei, au incendiat pubele şi au atacat forţele de cu sticle incendiare. 

În Rennes, Toulouse, Nantes şi Marseilles manifestanţii au atacat forţele de ordine, care au răspuns cu gaze lacrimogene. Pe străzile luate cu asalt de sute de mii de oameni au fost ridicate baricade. Multe dintre ele au fost incendiate cu cocktailuri Molotov. 

Zeci de oameni au blocat timp de două ore un depou de autobuze şi nu au permis circulaţia mijloacelor de transport în comun.

În gara din Lyon, manifestanţii au mers azi pe liniile de cale ferată, iar circulaţia trenurilor a fost paralizată. Intrările pe aeroporturile Charles-de-Gaulle şi Roissy au fost şi ele blocate de sindicalişti. Revoltaţi, oamenii au scandat minute în şir şi au promis că vor ieşi în stradă şi în zilele următoare.

Premierul francez, Elisabeth Borne a declarat că violența și pagubele observate la protestele de joi au fost "inacceptabile".

Ea a adăugat că este recunoscătoare poliției și altor servicii de urgență.

"Demonstrarea și exprimarea dezacordurilor este un drept.

Violența și degradarea la care am asistat astăzi sunt inacceptabile.

Toată recunoștința mea față de poliție și forțele de salvare", a scris Elisabeth Borne pe Twitter.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-03-23

GALERIE MEDIA




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE