2024-04-25 08:45

VIDEO Proteste VIOLENTE în Grecia. Oamenii vor măsuri și răspunsuri după tragedia feroviară

 |  17:09
VIDEO Proteste VIOLENTE în Grecia. Oamenii vor măsuri și răspunsuri după tragedia feroviară

Zeci de mii de persoane au ieşit în stradă, miercuri, în Grecia, pentru a protesta după cea mai gravă catastrofă feroviară înregistrată vreodată în ţară, în timp ce muncitorii au organizat o grevă naţională de o zi.

La Atena şi Salonic au avut loc ciocniri între manifestanţi şi poliţie, relatează Reuters, citată de News.ro.

Peste 40.000 de persoane, printre care lucrători din domeniul transporturilor, studenţi şi profesori, au mărşăluit în centrul Atenei scandând „Asasini!” şi „Suntem cu toţii în acelaşi vagon”. Un grup de protestatari s-a ciocnit cu poliţia, care a tras cu gaze lacrimogene în mulţime.

Mii de persoane au ieşit în stradă şi în Salonic, al doilea oraş ca mărime din Grecia, unde un grup de protestatari a aruncat cu pietre într-o clădire guvernamentală.

Protestele au coincis cu o grevă de 24 de ore declanşată de lucrătorii din diferite sectoare, care a perturbat transportul în întreaga ţară.

Guvernul conservator, care iniţial plănuia să convoace alegeri în următoarele săptămâni, a promis miercuri să repare sistemul feroviar aflat în dificultate. Ministrul transporturilor, George Gerapetritis, a declarat într-o conferinţă de presă că înţelege furia pe care a provocat-o accidentul. „Niciun tren nu va mai pleca din nou, dacă nu am asigurat siguranţa la nivelul maxim posibil”, a promis el, cerându-şi scuze pentru cel mai grav accident feroviar înregistrat în Grecia.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-03-08

GALERIE MEDIA


In legatura cu acest articol...

A lăsat America natală și vrea să reprezinte România la Olimpiada de la Paris

O petiție privind acceptarea României în Spațiul Schengen, acceptată în regim de urgență pentru a fi discutată în Parlamentul European

SUA: Un proiect de lege pentru interzicerea Tik Tok, salutat de Casa Albă

Președinta Comisiei Europene: UE nu va accepta niciodată ca Rusia să îi amenințe securitatea




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE