2020-12-03 18:21

VIDEO. Incursiune în viața MUNCITORILOR din Singapore

 |  23:18
VIDEO. Incursiune în viața MUNCITORILOR din Singapore

Zeci de mii de muncitori emigranţi, mulţi din Asia de Sud, trăiesc în dormitoare aglomerate din Singapore, locuri care în ultimele zile au devenit cea mai mare sursă de infecţie cu coronavirus.

Care este motivul pentru care a apărut acest nou val? Răspunsul ar putea fi numărul mare de cazuri de printre muncitorii străini care locuiesc în camere aglomerate și o subestimare a vitezei cu care s-au răspândit infecțiile în ele, mai ales într-o țară care nu a instituit măsuri de carantinare - https://www.youtube.com/watch?v=wq-dygv456w .

Tocmai de aceea autorităţile din Singapore se pregătesc să găzduiască câteva sute de muncitori străini pe nave de cazare offshore, utilizate în mod obişnuit de personalul din industria maritimă. Aceasta este soluția autorităților din centrul financiar, în contextul în care se grăbesc să găsească alternative la dormitoarele tradiţionale unde noul coronavirus s-a răspândit rapid, potrivit Reuters. Mai exact, autorităţile au decis să mute o parte dintre muncitorii sănătoşi din aceste dormitoare în alte locuri, precum unităţi militare, un centru expoziţional, blocuri de locuinţe neocupate şi aceste nave de cazare offshore, pe care autorităţile le denumesc "hoteluri plutitoare".

Totul a fost calculat

În ceea ce privește mâncarea, urmează să fie pregătită în altă parte şi livrată ocupanţilor cabinelor, pentru a evita contactul. Ministrul a adăugat că navele sunt ancorate într-o zonă restricţionată dintr-un terminal portuar şi că va fi pusă la punct o facilitate medicală în apropiere. "Fiecare facilitate poate găzdui câteva sute de ocupaţi şi poate fi organizată în mod adecvat pentru a putea fi amplasată la o distanţă sigură", a declarat ministrul Transporturilor din Singapore, Khaw Boon Wan într-o postare pe Facebook, după o vizită efectuată pe una dintre aceste nave.

Khaw a dat publicităţii şi o serie de fotografii cu o cabină tipică de pe aceste nave, cabină în care sunt amplasate trei paturi, adăugând că ocupaţii vor putea să utilizeze şi puntea navelor pentru o oră de exerciţii fizice în fiecare zi.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-04-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE