2021-07-26 22:10

Vatican: Papa Francisc s-a întâlnit cu președintele rus Vladimir Putin

 |  08:20
Vatican: Papa Francisc s-a întâlnit cu președintele rus Vladimir Putin

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a fost primit la Vatican de Papa Francisc.

La Vatican a avut loc luni o întâlnire între Papa Francisc și președintele rus, Vladimir Putin. Cei doi lideri au cerut „privilegierea căii negocierilor” și găsirea unei soluții pașnice la conflictul care afectează SIria. Potrivit Mediafax, ei și-au numit dorințele „o soluţie care privilegiază calea negocierii şi implică diferitele componente etnice şi religioase, recunoscându-le rolul indispensabil în societate”.

În cadrul întâlnirii cu liderul Suveranul Pontif, urmată de o altă întâlnire cu Pietro Parolin, Secretar de Stat, Putin i-a mulțumit Papei Francisc pentru scrisoarea trimisă summit-ului G20 din Sankt Petersburg. În textul ei, Francisc se pronunța împotriva unei intervenții militare în Siria.

Printre alte teme discutate dse Putin și Francisc au fost „situaţia critică a creştinilor din mai multe regiuni din lume, promovarea valorilor demnităţii persoanei, protecţiei vieţii umane şi a familiei”, „viața comunității catolice din Rusia și contribuția fundamentală a creștinismului în societate”.

Vladimir Putin, fost membru al KGB, echivalentul sovietic al Securității din România, încearcă în ultimii ani să se prezinte ca un apărător al valorilor morale, în ciuda numeroaselor încălcări ale drepturilor omului de care se face vinovat statul pe care îl conduce.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2013-11-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE