2021-08-01 11:24

“Văduva neagră” care s-a detonat în gara din Volgograd este Oksana Aslanova

 |  13:41
“Văduva neagră” care s-a detonat în gara din Volgograd este Oksana Aslanova

Anchetatorii ruşi au descoperit, printre resturile exploziei, capul femeii kamikaze, care a ucis 17 oamenii în gara din Volgograd. Potrivit serviciilor ruse, femeia ar fi fost "asistată" de către un complice, identificat pentru moment doar cu numele de familie, Pavlov. Atacatoarea a fost decapitată de suflul exploziei. Numele femeii este Oksana Aslanova şi era pe lista persoanelor căutate de autorităţile ruse din iunie 2012.

Aceasta din cauza faptului că Oksana Aslanova era prietena unei alte femei kamikaze, care a ucis şase persoane tot la Volgograd, în octombrie, detonându-se într-un autobuz plin cu studenţi, scrie Lifenews.ru, citat de Mediafax.

“Aslanova a fost măritată în două rânduri cu rebeli. Cei doi foşti soţi ai acesteia au fost ucişi de către forţele ruse”, scrie site-ul, care o identifică drept o "văduvă neagră", numele dat femeilor kamikaze. Acest atentat precedent a provocat temeri cu privire la securitatea Jocurilor Olimpice (JO) de Iarnă de la Soci, care urmează să se deschidă pe 7 februarie. Începând din 1999, Rusia a fost afectată de o serie de atentate sângeroase, multe dintre ele comise de către femei kamikaze, "armele" privilegiate ale rebeliunii islamiste.

O femeie a participat, de asemenea, la dublul atentat sinucigaş din martie 2010, comis în metroul din Moscova, în care au fost ucise 40 de persoane. În 2004, două femei originare din Caucazul de Nord au aruncat în aer două avioane de linie care tocmai decolaseră de pe aeroportul Moscova-Domodedovo, omorând 90 de persoane.

Creşte îngrijorarea pentru Jocurile Olimpice de la Soci

Rebeliunea islamistă încearcă să creeze un stat islamist în Caucazul de Nord, iar liderul acesteia, Doku Umarov, inamicul numărul unu al Kremlinului, a îndemnat în iulie, într-o înregistrare video, la comiterea unor atacuri care să împiedice "prin toate mijloacele" desfăşurarea Jocurilor Olimpice (JO) de la Soci, aminteşte Mediafax. Această staţiune balneară, situată între malul Mării Negre şi Munţii Caucaz, la aproximativ 690 de kilometri sud-vest de Volgograd, se află în apropierea regiunilor caucaziene afectate în mod frecvent de violenţe, în special Daghestanul.

Vladimir Putin a ridicat aceste jocuri la rang de prioritate naţională şi intenţionează să le transforme în cartea de vizită a Rusiei. Mijloace enorme au fost investite în lucrări de amploare la Soci, un oraş în care nu se aflau aproape deloc infrastructuri sportive. Factura totală transformă aceste JO în cele mai scumpe din istoria olimpică - de iarnă şi de vară la un loc -, cu aproximativ 50 de miliarde de dolari (36 de miliarde de euro).


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2013-12-31

In legatura cu acest articol...

UPDATE. Rusia: 15 persoane au murit la Volgograd după ce un troleibuz a fost aruncat în aer

Traian Băsescu a transmis condoleanțe Rusiei pentru atentatul din Volgograd

Rusia: Cel puțin 18 persoane au murit într-un atentat dintr-o gară din orașul Volgograd

Rusia, sub teroarea atentatelor sincigaşe: Putin ia măsuri excepţionale
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE