2020-12-01 13:28

UNIC: Un fel de armă ELECTORALĂ

 |  21:36
UNIC: Un fel de armă ELECTORALĂ

Un test. Cine și-ar fi putut închipui că e așa simplu? Ei bine, având în vedere protagoniștii și contextul care, șoc, e electoral, nu e așa simplu.

Șeful statului american și-a provocat rivalul la alegerile prezidențiale din noiembrie să facă o evaluare cognitivă. „Biden nu este în măsură să alinieze două propoziții la rând”, a exclamat el pe canalul american Fox News. Vârsta înaintată a lui Joe Biden, pe care l-a poreclit „Sleeping Joe”, 77 de ani, i-ar limita abilitățile.

Acesta ar fi, în viziunea presei americane, testul - o nouă „armă electorală” în cursa pentru Președinția Statelor Unite. Nu orice fel de test, ci testul cognitiv MoCA. Și tocmai la acest fel de test îl provoacă președintele Donald Trump pe Joe Biden, potrivit Le Parisien. Care mai notează că pentru prima dată în istoria Statelor Unite, doi septuagenari concurează în cursa pentru Casa Albă. Donald Trump, este surclasat în sondaje și apelează la tot felul de provocări pentru a recupera voturi.

Ce este MoCA

Donald Trump, cu trei ani mai tânăr decât Biden, a trecut acest test în 2018. Chiar „a excelat”, potrivit propriilor sale cuvinte. „Evaluarea cognitivă de la Montreal” (MoCA), dezvoltată în Canada, este una dintre cele mai utilizate pe scară largă pentru a analiza persoanele care suferă de disfuncții cognitive. Pentru realizarea lui este necesară o hârtie, un creion și doar zece de minute.

„Este posibil să identificăm foarte repede dacă oamenii suferă de tulburări cognitive, de la cele mai ușoare până la boala Alzheimer”, explică dr. Ziad Nasreddine, creatorul testului. Rămâne de văzut…


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-07-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE