2024-04-20 09:49

Ungaria și Austria NU primesc refugiați afgani: "O problemă uriaşă"

 |  12:37
Ungaria și Austria NU primesc refugiați afgani: "O problemă uriaşă"

Cancelarul austriac, Sebastian Kurz, nu vrea să primească mai mulţi refugiaţi afgani, în pofida preluării puterii în ţară de către talibani, relatează dpa citând extrase dintr-un interviu al şefului guvernului pentru canalul PULS 4 care urmează a fi difuzat duminică, relatează dpa.

"Nu sunt de părere că ar trebui să primim mai mulţi oameni în Austria, ci dimpotrivă", a spus Kurz în interviu, scrie agerpres.ro.

Cu peste 40.000 de refugiaţi afgani primiţi, Austria găzduieşte a doua cea mai mare comunitate de afgani din UE raportat la populaţia sa.

El a respins cu fermitate primirea unor noi afgani. "Nu se va întâmpla un astfel de lucru în timpul mandatului meu", a dat asigurări Kurz.

El a vorbit şi despre "integrarea în mod special dificilă" a acestui grup de populaţie. "Să primim oameni care nu pot fi integraţi reprezintă o problemă uriaşă pentru noi ca ţară", a spus Kurz.

Cancelarul austriac nu neagă faptul că talibanii sunt cruzi şi că în Afganistan condiţiile de trai sunt teribile. Şeful guvernului de la Viena a pledat ca comunitatea internaţională să facă tot posibilul pentru a ameliora situaţia în ţara lovită de criză.

Totuşi, el a mai spus că multe lucruri nu depind de Austria. "Nu totul este în puterea noastră", a spus el.

Kurz a repetat propunerea ca persoanele din Afganistan să primească ajutor în ţările vecine. El a menţionat în special Turkmenistanul şi Uzbekistanul şi a mai spus că UE ar trebui să susţină ţările de sprijin din regiune în această privinţă.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-08-22



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE