2024-04-20 02:47

Ungaria începe administrarea vaccinului anti-COVID Sputnik V

 |  22:41
Ungaria începe administrarea vaccinului anti-COVID Sputnik V

Ungaria va fi prima ţară din Uniunea Europeană care va începe administrarea vaccinului anti-COVID Sputnik V, potrivit EFE, citată de Agerpres.

La început  vor fi folosite 3.000 de doze, iar apoi numărul dozelor va ajunge la 40.000 de doze, care au ajuns deja în ţară, dar trebuie mai întâi analizate.

Cecilia Müller, responsabila Serviciului de Sănătate Publică din Ungaria, a declarat că „toţi parametrii vaccinului sunt adecvaţi pentru utilizarea sa”, dar a spus că nu se va putea utiliza vaccinul în cazul în care pacientul suferă de boli cronice, iar administrarea serului va depinde de sfatul medicului.

Ungaria a vaccinat până acum 289.042 de persoane cu vaccinurile de la Pfizer/BioNTech şi Moderna. La o populație de 9,7 milioane de locuitori a fost vaccinată aproximativ 3% din populaţie.

În ce priveşte vaccinul de la AstraZeneca, Cecilia Müller a precizat că vaccinul nu va fi utilizat la persoanele cu vârste de peste 60 de ani şi la cei care suferă de boli cronice.

Ungaria a comandat 6,5 milioane de la AstraZeneca, 6,6 milioane de la Pfizer/BioNTech, 4,4 milioane de la Janssen şi 1,7 milioane de de la Moderna.

De la Sputnik V sunt așteptate 2 milioane de doze. 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-02-08



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE