2024-04-25 12:49

Ungaria adoptă legea care interzice conținutul LGBT în școli și la TV

 |  23:19
Ungaria adoptă legea care interzice conținutul LGBT în școli și la TV

Parlamentul Ungariei a adoptat o lege care interzice prezentarea în școli sau în cadrul emisiunilor TV a orice tip de conținut despre homosexualitare, tinerilor sub 18 ani.

Adunarea națională a adoptat proiectul de lege cu 157 de voturi pentru și unul împotrivă.

În ciuda boicotării votului de către unii politicieni din opoziție, rezultatul nu a fost niciodată pus la îndoială. Partidul aflat la guvernare, Fidesz, are o majoritate consistentă și planurile au fost susținute de partidul de extremă dreaptă Jobbik.

Legea adoptată de Parlament interzice transmiterea informațiilor despre care guvernul consideră că promovează homosexualitatea sau schimbarea de gen, tinerilor sub vârsta de 18 ani.

„Există conținuturi pe care copiii sub o anumită vârstă le pot înțelege greșit și care pot avea un efect dăunător asupra dezvoltării lor la o anumită vârstă, sau pe care copiii pur și simplu nu le pot procesa și care, prin urmare, le-ar putea crea confuzie în ceea ce privește valorile lor morale sau imaginea lor despre ei înșiși sau despre lume ”, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului ungar, citeaza Antena 3.

De asemenea, legea prevede că numai persoanele și organizațiile enumerate într-un registru oficial pot desfășura cursuri de educație sexuală în școli, o măsură care vizează „organizații cu experiență profesională îndoielnică ... adesea înființată pentru reprezentarea unor orientări sexuale specifice”, a spus purtătorul de cuvânt al guvernului.

Totodată, companiile și organizațiile nu vor mai putea difuza anunțuri în solidaritate cu comunitatea LGBT, dacă se consideră că vizează un public sub 18 ani.

Mai mult, emisiunile TV și filmele cu personaje gay, sau în care apare steagul curcubeu, ar fi permise numai în intervalul orar interzis minorilor, spun militanții care au studiat legislația, potrivit The Guardian.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-06-15



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE