2024-04-19 15:44

Un taifun a făcut PRĂPĂD în Corea de Sud: Peste 2.000 de persoane au fost evacuate

 |  11:00
Un taifun a făcut PRĂPĂD în Corea de Sud: Peste 2.000 de persoane au fost evacuate

Peste 2.200 de persoane au fost evacuate în adăposturi temporare după sosirea în Coreea de Sud a puternicului taifun Maysak, au declarat joi autorităţile.

Cel puţin o persoană şi-a pierdut viaţa şi peste 2.000 au fost evacuate în adăposturi temporare după sosirea în Coreea de Sud a puternicului taifun Maysak, au declarat joi autorităţile, relatează AFP.

Furtuna a atins uscatul marţi dimineaţă în Busan, pe coasta de sud, doborând copaci şi semafoare şi inundând străzi.

O femeie şi-a pierdut viaţa când o rafală puternică de vânt a spart ferestrele apartamentului ei din Busan, iar o alta de 60 de ani a fost rănită după căderea unui frigider de exterior.

Peste 2.200 de persoane s-au refugiat în adăposturi temporare şi circa 120.000 de gospodării au rămas fără electricitate în cursul nopţii în sudul ţării şi pe insula Jeju.

Maysak se îndreaptă în prezent către estul peninsulei, în direcţia Mării Japoniei, fiind însoţit de rafale de vânt de până la 140 km/h.

"Impactul taifunului asupra ţării noastre va scădea treptat", au declarat serviciile de meteorologice sud-coreene, anunţând ploi abundente şi vânturi puternice în estul ţării.

Se aşteaptă ca Maysak să lovească oraşul Kimchaek şi provincia Hamgyong din Coreea de Nord în jurul orei 03:00 GMT.

Dezastrele naturale provoacă în general mai multe daune în Coreea de Nord decât în Coreea de Sud, în special din cauza fragilităţii infrastructurii nord-coreene. Ţara este, de asemenea, foarte vulnerabilă la riscul de inundaţii din cauza defrişărilor.

Mass-media din Coreea de Nord se află în alertă, difuzând imagini în direct cu situaţia provocată de taifun.

"Caracteristica acestui taifun este că a adus precipitaţii abundente", a relatat un reporter al televiziunii centrale nord-coreene de pe o stradă inundată din portul Wonsan.

"Precipitaţiile (în noaptea de 2 spre 3 septembrie) au atins 200 de milimetri", a adăugat el. 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-09-03



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE