2021-09-21 22:57

Un nou naufragiu în apropiere de insula Lampedusa. Cel puţin 50 de imigranţi şi-au pierdut viaţa

 |  08:33
Un nou naufragiu în apropiere de insula Lampedusa. Cel puţin 50 de imigranţi şi-au pierdut viaţa

Potrivit autorităţilor italiene cel puţin 50 de imigranţi, dintre care zece copii, au murit într-un nou naufragiu produs vineri seară la sud de Malta şi insula italiană Lampedusa, a anunţat agenţia italiană Ansa, preluată de AFP.

Incidentul a avut loc la ora locală 17.15 (18.15 ora României), în Canalul Sicilia, la aproximativ 110 km nord de insula italiană Lampedusa, potrivit Mediafax.

Mai multe nave de intervenție ale Forțelor Navale Italiene s-au deplasat la fața locului, după ce Paza de Coastă a primit un telefon prin satelit prin care a fost anunțată că se scufundă nava cu imigranți. Cu ajutorul apelului telefonic, autoritățile au putut să afle locul unde se află ambarcațiunea, raportează Sky News. Presa din Italia raportează că aproximativ 150 de imigranți au fost salvați de navele italiene și 56 de echipele de intervenție malteze.

Premierul maltez Joseph Muscat a declarat că trebuie luate măsuri pentru a împiedica „Mediterana să devină un cimitir” și a cerut o mai bună supraveghere a zonei din partea Uniunii Europene.

Naufragiul are loc la o săptămână după ce cel puţin 319 persoane şi-au pierdut viaţa în timp ce o ambarcaţiune ce transporta imigranţi ilegali din Eritreea şi Somalia s-a scufundat în apropierea insulei Lampedusa.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2013-10-12

GALERIE MEDIA
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE